Android M are deja un nume de cod: Ce vom afla pe 28 mai

Android M are deja un nume de cod: Ce vom afla pe 28 mai
13:11 25.05.2015

Google I/O va debuta în câteva zile, iar companie din Mountain View pregătește lansarea celei mai noi versiuni Android M.

Android 5.0 Lollipop abia a ajuns pe 10% dintre dispozitive la începutul acestei luni, însă Google deja se ocupă de cea mai nouă versiune a sistemului său de operare. Google I/O va începe pe 28 mai, iar mulți așteaptă să vadă ce schimbări importante va aduce Google odată cu lansarea Android M. După cum scrie PhoneArena, până de curând un singur lucru era clar: acesta va avea inițiala M. Noi zvonuri indică, însă, că angajații Google deja au un nume de cod pentru acesta: Macadamia Nut Cookie, sau MNC.

Nu ar fi prima oară când Google folosește nume de cod alcătuite din trei cuvinte pentru sistemul său de operare. În trecut, KitKat era cunoscut drept Key Lime Pie, în timp ce Lollipop fusese denumit inițial Lemon Meringue Pie. Din punct de vedere al interfeței, nu ar trebuie să ne așteptăm decât la mici modificări și îmbunătățiri efectuate. Cel mai probabil, Google va folosi același Material Design găsit și pe Android Lollipop.

De asemenea, este posibil ca Google să implementeze o nouă modalitate de a interacționa cu aplicațiile. Mai exact, utilizatorii vor putea folosi comenzi vocale, fără a mai fi nevoie să atingă ecranul. Nici Android Wear nu va fi ignorat, sistemul de operare pentru purtabile urmând să aibă parte de un upgrade important. Conform zvonurilor, Google este foarte aproape de a-l face compatibil cu dispozitivele Apple, astfel încât utilizatorii să-și poate conecta smartwatch-urile cu un iPhone sau iPad.

Un alt element interesant ar putea fi suportul native pentru scannerele de amprente. Android M va oferi arhitectura pentru scanarea amprentelor și le va permite astfel producătorilor o mai mare dezvoltare în acest domeniu. Dezvoltarea unui astfel de senzor, dar mai ales dezvoltarea software sunt complicate și dacă Google se achită de una dintre ele, atunci vom vedea tot mai multe telefoane pe care le poți securiza cu amprenta. Puteți afla mai multe despre Android M pe Playtech aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI