Android M, cel mai nou sistem de operare de la Google – Când se lansează și ce noutăți aduce

Android M, cel mai nou sistem de operare de la Google - Când se lansează și ce noutăți aduce

Android M este viitorul sistem de operare pregătit de cei de la Google pentru dispozitivele mobile. Deocamdată, când se lansează și ce noutăți aduce au fost informații aflate prin surse neoficiale.

Android M ar trebui să fie următorul sistem de operare lansat de Google pentru dispozitive mobile. Cu toate că în fiecare an cei de la Google vin cu modificări majore și variante noi ale sistemului de operare Android, de data aceasta ar putea fi vorba despre schimbări ceva mai importante.

Deocamdată, informațiile despre lansarea și caracteristicile pe care le va avea Android M sunt neoficiale, majoritatea fiind zvonuri de pe diverse canale. Totuși, dacă unele se confirmă, iată la ce să fii atent.

Când se lansează Android M

Google pregătește pe 28 și 29 mai o serie de surprize și prezentări la evenimentul său Google I/O. Pe site-ul oficial al acestui eveniment a apărut la un moment dat, pentru o scurtă perioadă de timp, o referință la sistemul de operare Android M.

Mai exact, pe site-ul evenimentului Google I/O se vorbea despre Android for Work, o inițiativă de a crea o componentă a sistemului de operare pentru companii. Astfel, angajații ar putea avea posibilitatea să folosească anumite aplicații în timpul programului de lucru pentru a-și ușura munca.

În relație cu Android for Work a fost numit pe site-ul oficial al evenimentului Google I/O și sistemul de operare Android M. De aici, presa internațională de specialitate a speculat că ar putea fi vorba de o lansare a sistemului chiar în cadrul acestui eveniment. Referința a dispărut ulterior de pe site așa că nu e exclus ca așteptările noastre să fie înșelate.

Chiar dacă Android M nu va fi lansat la Google I/O, acesta va fi prezentat. Lansarea s-ar derula, în acest caz, în toamnă, cum s-a întâmplat cu Android 5.0 Lollipop.

LG G3 cel mai bun telefon al anului

Ce noutăți aduce Android M

Dacă despre data lansării Android M nu există certitudine, despre detaliile noilor caracteristici și îmbunătățiri ale sistemului de operare par să se știe cam la fel de puține lucruri.

Android M ar trebui să integreze noi funcții care să fie utile și să conteze pentru afaceri în domenii precum logistică, lucru la birou, management și alte afaceri de nivel mic și mediu. Acest lucru va fi posibil prin intermediul serviciilor Android for Work.

Deocamdată nu se cunoaște cu exactitate dacă Android M va fi un update major al sistemului de operare sau va fi unul complet nou. O altă informație despre Android M este faptul că sistemul de operare se va concentra pe sistemul de notificări. Cei de la Google se pare că au dezvoltat un sistem vocal prin intermediul căruia aplicațiile să poată fi oprite.

Android 5.0 Lollipop a adus un nou design, denumit Material, și a reprezentat cea mai mare schimbare pentru Android din 2010 până în 2014. De la Android M ne așteptăm să fie o actualizare cum a fost cazul Windows Phone 8.1 sau cum s-a întâmplat cu Android KitKat venind după Jelly Bean. În orice caz, la Google I/O vom afla mai multe.

 

Citește și: