AMD vrea ca următorul tău laptop să aibă un procesor cu 12 nuclee

AMD vrea ca următorul tău laptop să aibă un procesor cu 12 nuclee

La un moment dat, compania AMD era cunoscută pentru faptul că făcea cele mai performante procesoare pentru gaming. Vremurile acelea au apus demult, dar producătorul încearcă să-și recupereze statutul de lider în acest domeniu. 

Dacă este să întrebi pe cineva ce procesor are laptopul sau PC-ul pe care îl folosește, cel mai probabil vei primi răspunsul ”Intel”. Cei de la AMD, cu toate că oferă produse rapide la un preț competitiv, nu au mai reușit să se facă remarcați pe piața procesoarelor.

Și dacă nu pot să atingă consumul redus de curent obținut de procesoarele Intel și nici temperaturile joase la care acestea funcționează constant, AMD a decis să le ofere potențialilor utilizatori ce știu ei mai bine: putere mare de procesoare.

În cadrul evenimentului Computex, organizat în Taiwan, AMD a prezentat o nouă serie de CPU-uri optimizate pentru streamingul online și pentru gaming. Noile cipuri au, în total, 12 nuclee: patru nuclee de procesare X86 și opt (sau șase, în cazul unor modele) nuclee de procesare grafică (Radeon R6 sau R7).

Configurația ar trebui să ofere o performanță în gaming mai bună, iar cei de la AMD promit că utilizatorii vor putea juca titluri precum Dota 2 la rezoluție full HD la peste 30 de cadre pe secundă, timp de două ore, fără ca laptopul să fie băgat în priză.

”Vom câștiga când vine vorba de procesarea grafică, iar ce vedeți aici este o putere dublă față de cea oferită de un procesor Intel Core i7”, a declarat Kevin Lensing, director al AMD.

Marți, Intel a anunțat o nouă serie de cipuri cu putere de procesare grafică mai mare, așa că se pare că anul acesta bătălia se dă pe frontul GPU-urilor integrate.

Etichete: