Noile procesoare de la Intel vin cu putere grafică avansată

Noile procesoare de la Intel vin cu putere grafică avansată

În cadrul Computex 2015, eveniment care se desfășoară în Taiwan, Intel a prezentat o serie de procesoare noi, dotate cu plăci video integrate mult mai performante decât cele anterioare.

Intel urmează să lanseze a șasea generație a procesoarelor Intel Core, denumită Skylake. Totuși, până atunci, gigantul a decis să facă o actualizare a gamei deja existente.

Astfel, compania a prezentat cinci modele noi de procesoare pentru desktop și cinci modele pentru laptopuri și ultrabook-uri. Toate sunt dotate cu placa grafică Iris Pro 6200, integrată pe interfața land grid LGA. Noul procesor grafic, susține Intel, ar trebui să ofere o performanță grafică 3D de două ori mai mare, o conversie video cu 35% mai rapidă și o performanță de computing cu 20% mai mare față de generațiile anterioare.

Pentru PC-urile desktop, unul dintre cele mai interesante modele este Core i7-5775-C, care va înlocui modelul i7-490S, iar când vorbim despre laptopuri, modelul de vârf este Core i7-5950HQ, care dublează performanța procesoarelor i7-5600U.

Cu toate că noile CPU-uri sunt mai costisitoare decât cele care nu dispun de placa Iris Pro, cei care își vor cumpăra laptopuri sau ultrabook-uri peste câteva luni, vor putea opta pentru modele fără plăci video integrate, deoarece puterea de procesare grafică, potrivit datelor Intel, ar trebui să fie cel puțin similară cu cea oferită de plăcile grafice dedicate din spectrul low-end/midrange.

Procesoarele vor ajunge pe piață în următoarele 60 de zile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: