12 oct. 2015 | 09:31

Al patrulea om care a ajuns pe Lună e şi un pictor extraordinar

ENTERTAINMENT
Al patrulea om care a ajuns pe Lună e şi un pictor extraordinar

Dat fiind faptul că nu consumăm internetul tocmai cu moderaţie, sunt slabe şanse să vă fi scăpat imaginea de la cover. Poate chiar în versiunea ei meme, cu textul „My nose itches”.

Nas

Chiar dacă e amuzantă în varianta asta, e de ştiut că artistul care a creat-o e Alan Bean, al patrulea om care a călcat pe Lună şi pilotul Apollo 12. După cum se poate observa, nu e numai o legendă cosmică, ci şi un talentat şi prolific pictor. De asemenea, poate vă întrebaţi cum a ajuns să fie al patrulea om care pus piciorul pe Lună, după  Neil Armstrong, Buzz Aldrin and Pete Conrad.

Ei bine, acesta a început să picteze când era în teste la Patuxent River, Maryland, în calitate de pilot. Printre primele sale lucrări se numără motive florale, motive abstracte de zbor şi copii ale picturilor lui Cezanne, Degas şi Greacen. După zborurile cu Apollo 12 şi Skylab 3, a lucrat pentru programul Space Shuttle şi a fost numit Chief Astronaut, înzestrat cu misiunea de a pregăti alţi astronauţi. Deşi avea practic cosmosul la picioare, după misiunea Apollo 12 a ales să îşi dedice timpul pictatului, şi astfel au rezultat operele de artă de mai sus.