Adobe rezumă 25 de ani de Photoshop într-un singur clip [VIDEO]

În toţi anii în care a fost disponibil, a fost clasificat ca un fenomen cultural, iar acum aniversează vârsta de 25 de ani.

Deşi mulţi dintre voi s-ar putea să creadă că este o aplicaţie lansată în urmă cu câţiva ani, pentru că atunci au auzit prima oară de ea, situaţia reală nu este deloc aşa. Înainte de a deveni o unealtă software indispensabilă pentru multe minţi creative, programul celor de la Adobe a început de undeva. Această lecţie de istorie îşi are startul în urmă cu 25 de ani, la o distanţă destul de mică de primul sistem de operare Windows 1.0 şi înaintea lansării popularului Windows 3.1.

Din multe puncte de vedere, Adobe Photoshop este cea mai populară aplicaţie de pe întreg mapamondul. Altfel nu ar fi fost introdus, în urmă cu câţiva ani, ca verb în dicţionarul Cambridge. Trecând peste faptul că este la fel de omniprezentă ca Google în mentalul colectiv, pentru cei care lucrează în domeniul jurnalistic e obligatoriu. Indiferent dacă vreţi să creaţi o imagine de la zero, vreţi să realizaţi un colaj complex sau să aduceţi mici retuşuri unei imagini, puţine lucruri se pot spune despre Photoshop, care nu au fost spuse în cei 25 de ani de existenţă ai săi.

Clipul de mai jos, de aproximativ un minut, celebrează într-un mod creativ sfertul de secol demonstrând într-un mod practic la ce poate, dar mai ales la ce a fost folosit Photoshop.

Alexandru Puiu
20:00 20.02.2015
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video