31 iul. 2015 | 12:00

Google a băgat reclame și în cel mai mare magazin cu aplicații

ACTUALITATE
Google a băgat reclame și în cel mai mare magazin cu aplicații

Dacă aţi crezut că reclamele pe care le vedeţi în majoritatea aplicaţiilor de Android nu sunt suficiente, Google v-a introdus reclame și în Play Store.

Cei de la Google o duc foarte bine cu banii, o realitate confirmată cu fiecare set de rezultate financiare făcute publice de companie o dată la trei luni. Dacă sursa cea mai importantă de venit pentru compania americană vă este străină, merită să ştiţi că are legătură cu amalgamul de reclame pe care le vedeţi în fiecare colţ al internetului. Pentru că gigantul din Mountain View este însă într-o perpetuă căutare pentru sporirea încasărilor, reclamele Google nu-şi vor mai găsi loc doar online şi în aplicaţiile de pe Android, ci şi în magazinul online al respectivei platforme pentru mobile.

În acest mod, întregul concept de relativă meritocraţie legat de rezultatele la o căutare pe Google Play Store s-a dus pe apa sâmbetei. Dezvoltatorul care are bani mai mulţi şi este dispus să-i ofere celor de la Google v-a avea propria aplicaţie înaintea tuturor celorlalte rezultate la căutare. Partea cea mai drăguţă este că oficialii Google sunt mândrii de noua reţetă. Astfel, utilizatorii vor avea ,,noi moduri prin care să descopere aplicaţii pe care altfel le-ar fi putut rata.” Iar dacă această realitate nu era suficient de agresivă, rezultate plătite sau sponsorizate la o căutare pe Google Play Store vor mai avea avantajul de a integra butoane speciale, rânduri suplimentare de descriere şi alte detalii menite să vă stimuleze să daţi click pe ele.

Cei de la Booking.com şi dezvoltatorul european de aplicaţii Nordeus şi-au manifestat deja entuziasmul pentru noile politici implementate de Google în Play Store. Aceştia au observat o creştere semnificativă a numărului de instalări obţinute pe Android. Singurul lucru lăudabil din acest program este că aplicaţiile plătite vor fi totuşi marcate cu termenul Ad scris cu alb pe un fond galben. Sunt curios cât timp va trece până când o aplicaţie maliţioasă va fi promovată din greşeală de Google.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele