Monotracer la IFA 2013 – Motor electric cu doua locuri si 328 km/h viteza

Monotracer la IFA 2013 - Motor electric cu doua locuri si 328 km/h viteza

Monotracer este probabil unul din produsele care nu intra neaparat in categoria gadget-urilor, ci mai degraba a viziunilor unor producatori asupra viitorului.

MONOTRACER (1)

Viitorul, in cazul de fata, este cel al segmentului de transporturi. Monotracer este un produs exclusiv german, creat de VDE (Verband der Elektrotechnik) si prezentat in stadiu final in acest an la IFA Berlin. Este de fapt o motocicleta cu doua locuri, cu alimentare integral electrica (foloseste acumulatori litiu-polimer) si are o autonomie de aproximativ 500 Km. Un alt lucru interesant in specificatiile sale este faptul ca atinge lejer viteza de 328 km/h.

Pe langa aceste detalii tehnice, este important ca detine acelasi confort pe care il putem astepta de la o masina normala cu doua locuri, chiar daca aici discutam de spatiu ceva mai mic. Interesanta este asezarea scaunelor, ambii pasageri avand aceeasi pozitie relaxata ca intr-o masina. I-am intrebat pe reprezentantii standului despre acest aspect si ne-au dezvaluit faptul ca stabilitatea este controlata in mod electronic si ca nu este nevoie ca soferul sa stea aplecat pentru a obtine echilibrul necesar.

Din punct de vedere al design-ului, sunt de parere ca Monotracer arata foarte bine, sunt insa putin intrigat de faptul ca pozitia este una de masina, iar dispozitivul este pe doua roti. Cred ca la viteza mare controlul este destul de dificil, insa nu pot sa ma pronunt in aceasta situatie, mai ales ca nu aveam posibilitatea sa testam prototipul.

Pretul Monotracer va fi de 82.000 euro.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Monotracer/”/]

Citește și: