Această vioară desprinsă din Alien a fost imprimată 3D

, 06 Apr, 09:04

Perfect funcţională şi cu un design ce ne aduce aminte de filmele Alien, creaţia alăturată este cu numele de Piezoelectric Violin.

Pare mai degrabă o armă fatală decât un instrument muzical, dar Piezoelectric Violin face parte dintr-o nouă formată din instrumente muzicale realizate prin imprimare 3D.

Imprimantele 3D au fost folosite într-un număr de domenii din ce în ce mai diversificat. Din acest motiv, nu ar trebui să fie o surpriză faptul că vedem un instrument muzical materializat prin aceeaşi procedură. În definitiv, utilitatea acestei tehnologii nu este limitată decât de imaginaţia proiectanţilor.

Designul futurist al viorii de mai sus a fost realizat de un grup de arhitecţi ce fac parte din MONAD Studio. Similară cu o navetă spaţială sau o armă, pe lângă faptul că arată atât de bine, Piezoelectric Violin are şi abilitatea de a genera sunete. Chiar poate fi folosită ca orice altă vioară electrică. ,,Dorinţa noastră de a crea instrumente neobişnuite a venit atunci când am realizat că estetica şi cerinţele tehnice de care ne loveam ca şi arhitecţi nu sunt foarte diferite de provocările muzicienilor şi compozitorilor.” Pentru a justifica alegerile de design, Eric Godemberg, unul dintre realizatorii săi a făcut o declaraţie pentru BBC.

Instrumentul muzical imprimat 3D va fi expus în perioada 16 – 17 aprilie la Javist Center din Manhattan împreună cu un violoncel, monobarasitar și un didgeridoo realizate prin aceeaşi procedură. În acelaşi context vor avea loc şi demonstraţii muzicale.

Etichete:
Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!

Comentarii

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail