Primul pistol imprimat 3D ajunge piesa de muzeu

Primul pistol imprimat 3D ajunge piesa de muzeu

Pentru ca este o dovada clara de inovatie si talent in , primul pistol imprimat 3D ajunge la un muzeu de design.

liberator 3d printed Cody Wilson muzeu pistol

V&A sau Victoria and Albert este numele muzeului din Londra in care a poposit zilele trecute primul pistol imprimat 3D. Creat de Cody Wilson, acesta a facut mare valva pe internet in urma cu ceva timp, la momentul publicarii in format open source a fisierelor 3D necesare pentru fabricatia sa.

Expozitia de design in cadrul careia a fost afisat produsul nu a implicat nici o colaborare cu care a stat la baza pistolului. Asadar, pistoalele artificiale prezentate au fost cumparate pentru a fi infatisate incepand cu 14 septembrie la Festivalul de Design de la Londra. In total, au fost procurate doua prototipuri de Liberator, un pistol dezasamblat si un numar de alte obiecte aferente proiectului ce meritau arhivate. Scopul final al prezentei acestui produs imprimat 3D intr-un context oficial a fost de a imbunatati colectia de obiecte imprimate 3D a muzeului si de reprezenta un punct de cotitura in dezbaterile care se creeaza din ce in ce mai des pe marginea acestui tip de produse create digital.

Daca vreo secunda va imaginati ca vorbim de niste jucarii, Wilson a confirmat intr-un interviu pentru Forbes ca a tras cu ambele prototipuri si ca cel de-al doilea a fost chiar implicat intr-un experiment, insa esuat, deoarece partea dreapta a pistolului a explodat in test. Ca obiecte de arta, desi pistoalele nu sunt chiar arta, Cody Wilson e de parere ca au o sensibilitate artistica atasata, un fel de dovada a directiei spre care se indreapta viitorul nostru tehnic.

Desi pot aprecia motivatia pentru care aceste creatii sa fie transformate in exponate intr-un muzeu, mai exagerat si chiar periculos mi se pare faptul ca Wilson a primit la inceputul acestui an o licenta de producator de arme pentru compania sa Defense Distributed, care se ocupa exclusiv cu astfel de dispozitive artizanale.