03 aug. 2015 | 13:44

Această cutiuță cu Windows 10 ar putea schimba modul în care îți folosești televizorul

ACTUALITATE
Această cutiuță cu Windows 10 ar putea schimba modul în care îți folosești televizorul

Windows 10 s-a dovedit a fi un sistem de operare foarte reușit. Rata mare de adopție și reacțiile pozitive ale utilizatorilor sunt elemente care îi motivează pe producători să scoată fel de fel de produse cu noul sistem de operare al Microsoft. Cel mai nou gadget care va rula Windows 10 vine de la chinezi sub forma unui TV Box numit Tronsmart Ara X5.

TV Box-urile nu mai sunt considerate gadgeturi de ultimă generație. Există numeroase astfel de dispozitive care rulează Android și care transformă televizoarele obișnuite în televizoare inteligente.

De curând, Intel a scos pe piață un stick inteligent, care rulează Windows 8, dar acesta este destul de limitat în ceea ce privește conectivitatea, în ciuda faptului că poate fi actualizat la cea mai nouă versiune de Windows.

Tronsmart Ara X5 ar putea rezolva problemele Intel Compute Stick, cu toate că vine într-un format ceva mai voluminos. Are dimensiunile unui mini PC și rulează Windows 10. La interior vine cu un procesor Intel Atom X5-Z8300 de ultimă generație, capabil să redea conținut video în format full HD mulțumită plăcii integrate Intel HD.

Pe lângă procesor, mai există 2GB RAM și un spațiu de stocare de 32GB, extensibil prin card microSD. Tronsmart Ara X5 are și un port pentru cablu Ethernet, un port HDMI, și trei porturi USB, din care unul de mare viteză de tip USB 3.0.

Deocamdată nu se știe cât va costa această ”jucărie” chinezească de dimensiunile unui pachet de țigări, dar are potențialul de a transforma experiența privitului la televizor.

Dacă încă nu ai trecut la Windows 10, poți afla cum să grăbești procesul de update aici.