Zotac ZBOX 01520 este un PC cu aspect de bilă de bowling

Zotac ZBOX 01520 este un PC cu aspect de bilă de bowling

În încercarea de a crea un desktop original, cei de la au anunţat la CES un PC ultra compact de ultimă generaţie cu numele de Zbox.

zotac zbox orb htpc intel haswell

În parte din cauza faptului că sistemele desktop clasice nu pleacă mai deloc de pe rafturile magazinelor, producătorii OEM încearcă să reinventeze această clasă de produse. O posibilă direcţie care s-ar putea să ajute un pic piaţa de desktop-uri se manifestă prin -uri. A doua, constă în nişte sisteme compacte pe care mulţi dintre noi le numesc HTPC-uri sau Home Theater PC. În realitatea, acestea din urmă, sunt capabile de mult mai mult decât redare de conţinut multimedia. Zotac ZBOX 01520 este un astfel de computer mult mai performant decât l-ar trăda exteriorul ce pare inspirat dintr-o bilă de bowling. Dacă ar fi să fim răutăcioşi, am putea să-l asemănăm cu Google Nexus Q, având însă în vedere că acel produs a fost un eşec total, cu siguranţă nu a inspirat imitaţii, fie ele şi doar de design.

Zotac ZBOX 01520 configuratie

ZBOX 01520, deşi nu are cel mai sugestiv nume din lume este un computer în toată regula construit pe cea mai nouă arhitectură Intel, Haswell. La interior are un Intel Core i3 – 4010U şi un IGP Intel HD Graphics 4400. Cu toate că spaţiul de stocare şi cantitatea de memorie RAM sunt necunoscute, acestea sunt nişte variabile ce pot fi ajustate cu uşurinţă. Important este că avem toate informaţiile vizavi de conectică, patru porturi USB 3.0, trei porturi USB 2.0, Wireless IEEE 802.11ac, Bluetooth 4.0, Gigabit Ethernet, HDMI, DisplayPort şi un cititor de carduri SD pentru a completa pachetul.

Nu avem încă un preţ sau o dată de lansare pentru jucăria de mai sus, dar în următoarele luni are toate şansele să ajungă şi la noi.

Citește și: