Zotac introduce si el sisteme similare NUC-ului de la Intel

Zotac introduce si el sisteme similare NUC-ului de la Intel

Zotac, producator cunoscut de componente PC, introduce si el un sistem asemanator NUC-ului de la Intel, cu performante net superioare insa.

configuratie zotac zbox nano nuc

Sistemele sunt propulsate de procesoare din gama intel Ivy Bridge si poarta denumirea initiala a producatorului pentru computere de mici dimensiuni, Zbox Nano in cazul de fata. Sistemele vor fi dotate, in functie de pret, cu mai multe configuratii dual-core si vor primi inclusiv un controller nanoRAID care poate creste in mod substantial performanta sistemului.

Zotac Zbox Nano ID63, ID64 si ID65 detin procesoare i3, i5 si respectiv i7 din generatia Ivy Bridge, toate cu o placa grafica intel HD 4000. Sistemele pot fi echipate cu pana la 8 GB memorie RAM, un HDD de 2.5 inci sau doua SSD-uri mSATA in RAID,  pentru o performanta de neegalat. Aceste sisteme sunt totusi promovate ca fiind destinate mediului office sau Home Theater, iar asta se datoreaza numarului scazut de nuclee de procesare si a lipsei placii grafice dedicate si a controllerului de memorie single channel. Consumul lor este insa foarte redus, undeva in jurul valorii de 25 W.

Avantajul major fata de alte sisteme de tip NUC este compatibilitatea cu HDD-uri de 2.5 inci, ceva mai ieftine decat SSD-urile mSATA, si a existentei variantelor cu procesoare i5 si i7. Numarul de conectori este de asemenea mai mare, avand 4 porturi USB 3.0 si doua porturi USB 2.0.

Pretul va pleca de la suma de 200 dolari, aproximativ 750 lei, fara memorie RAM si unitate de stocare. Totusi pretul exact este necunoscut, dar va fi variabil in functie de configuratia aleasa.

Zotac Zbox Nano ID63, ID64 si ID65 pret

Citește și: