YouTube vrea să achiziționeze platforma Twitch

YouTube vrea să achiziționeze platforma Twitch

Sursele din industrie spun că YouTube este pe cale să achiziționeze platforma de streaming pentru gaming, pentru suma de 1 miliard de dolari.

Twitch

Nu este totuși nici o surpriză faptul că cel mai mare website de video-streaming din lume, în cazul de față YouTube, nu dorește competitori prea puternici pe această zonă, în special pentru faptul că depune în mod constant eforturi pentru a atrage cât mai mulți gameri pe platforma proprie. Pentru a pune această tranzacție puțin în perspectivă, Google a plătit aproximativ 1.65 miliarde de dolari pentru YouTube, în 2006, lucru care demonstrează cât de mare a devenit platforma celor de la Twitch în ultimii ani.

Această tranzacție reprezintă una foarte mare pentru Twitch și pentru fondatorii ei, și chiar și pentru YouTube, și deși nu se știu implicațiile acestei tranzacții, sau ce se va întâmpla cu Twitch după achiziție ne așteptăm ca lucrurile să fie clarificate destul de rapid.

Twitch are momentan aproximativ 45 de milioane de utilizatori zilnic, din care 1 milion uploadează clipuri în fiecare lună. Twitch a devenit o senzație pe internet, cu o creștere masivă de popularitate în zona de gaming eSports, precum și din punct de vedere al tehnologiei avansate de streaming. Desigur, YouTube urmărește atât tehnologia implementată de aceștia, cât și numărul foarte mare de utilizatori ai platformei, cărora le va putea servi reclamă Google.