YouTube dă vina pe operatorii de Internet dacă utilizatorii au probleme cu streaming-ul

YouTube dă vina pe operatorii de Internet dacă utilizatorii au probleme cu streaming-ul

YouTube este unul dintre cele mai populare site-uri pentru streaming video. Acesta necesită o lățime de bandă destul de mare pe orice tip de conexiune de internet.

YouTube ISP

Mulți dintre providerii de internet, ISP, limitează însă streaming-ul pentru serviciile YouTube, pentru a putea aloca lățimea de bandă la cât mai mulți utilizatori, iar YouTube le răspunde prin afișarea mesajului informativ sub clipuri, la utilizatorii ce țin de un astfel de ISP. Aceste practici sunt desigur neloiale, și șunt practicate de providerii mai mici de internet, în mod constant. Mesajul apare peste titlul clipului și menționează ”Experiencing Interruptions?” iar în partea dreaptă a acestui mesaj există un buton ”Find out Why” care duce utilizatorul la un raport de calitate, localizat. Raportul permite compararea consumului de internet în zona în care se află utilizatorul, și compararea performanțelor ISP-ului respectiv, cu serviciile altor provideri din zonă.

Cei mai buni provideri din zonă primește un tag cu ”YouTube HD Verified” iar ceilalți au alocate badge-uri de genul Standard Definition. Ideea este de a oferi utilizatorului o perspectivă asupra funcționării serviciului de streaming video, și a îl face să înțeleagă că de cele mai multe ori nu YouTube este cel vinovat de faptul că streaming-ul merge foarte rău. Conceptul este deschis la nivel global, și chiar dacă momentan apare doar pentru utilizatorii de limbă engleză, cei din SUA și UK mai exact, este posibil ca pe viitor să vedem și noi acest mesaj.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: