YotaPhone, telefonul cu două ecrane, ajunge la generaţia a doua la MWC

YotaPhone, telefonul cu două ecrane, ajunge la generaţia a doua la MWC

Deşi nu a fost foarte populară prima generaţie a acestui gadget, noul YotaPhone are o mulțime de îmbunătăţiri care impresionează.

YotaPhone generatia a doua lcd oled eInk

Anul trecut, un grup de ruşi încerca să facă valuri în piaţă cu un smartphone original ce integra două ecrane şi purta numele . Din multe puncte de vedere, era vorba de un telefon normal, dar ieşea din mulţime prin integrarea unui display color pe o parte şi un ecran eInk pe partea opusă. Pentru că şi-au dat seama că ideea de anul trecut era foarte bună, dar îi lipseau câteva ingrediente, cei câţiva ruşi din spatele proiectului şi-au finisat conceptul şi au reinventat produsul. Deşi ar fi fost mai bine numit YotaPhone 2, chiar şi cu aceeaşi denumire, acesta reprezintă a doua generaţie a aparatului.

Cel mai important upgrade constă în folosirea unui display cu cerneală electronică sensibil la atingere pe partea alb-negru a aparatului. Aceasta particularitate se reflectă într-un volum net superior de interacţiune pe care îl puteţi avea cu YotaPhone. În timp ce a sărit de la 4,3 inci la 4,7 inci în diagonală, partea color este acoperită de un OLED Full HD de 5 inci cu o densitate de pixeli de 442PPI. Procesarea este asigurată de o combinaţie între un Snapdragon 800 tactat la 2,3 GHz. Camera principală este de 8 megapixeli, cea secundară de 2 megapixeli, iar bateria sare până la 2550 mAh. Un aspect interesant care ţine de autonomie vine sub forma faptului că puteţi dezactiva complet display-ul color şi puteţi interacţiona cu aparatul doar prin intermediul ecranului alb-negru. Ca grosime, are doar 8,9 milmetri.

Din păcate, la ora actuală nu ştim exact momentul în care va ajunge pe piaţă sau preţul pentru acest gadget foarte interesant. Ne aşteptăm însă ca valoarea să fie similară cu versiunea de anul trecut, de 675 dolari.