YotaPhone: Ruşii au lansat un smartphone cu personalitate şi două ecrane

YotaPhone: Ruşii au lansat un smartphone cu personalitate şi două ecrane

A trecut aproape un an de când a fost anunţat conceptul smartphone-ului cu două ecrane, doar ca acum YotaPhone să fie lansat oficial.

YotaPhone smartphone hibrid eink

Este un telefon neobişnuit. Nu este cel mai performant şi nici măcar cel mai arătos, în schimb, cu siguranţă este capabil să întoarcă privirile celor cu care interacţionaţi. Nu este ieftin sau, mai bine-zis, preţul nu este ancorat în specificaţiile terminalului. Acestea sunt doar câteva trăsături care definesc YotaPhone.

Un smartphone rusesc original, YotaPhone a început să fie livrat începând de luna aceasta în ţări precum Austria, Franţa, Spania, Germania, pe lângă Rusia. Deşi sunt greu de aproximat intenţiile producătorului la această oră, există toate şansele ca acest gadget să se comercializeze în primul trimestru al lui 2014 şi în alte tări europene, în Orientul Mijlociu, poate chiar în SUA. Probabil, totul depinde de succesul de care va avea parte aparatul în primele câteva ţări.

YotaPhone pret specificatii

YotaPhone rulează o versiune necunoscută de Android şi va avea un pret de 500 de euro la liber. Fară a introduce un design revoluţionar, telefonul clasic tip candybar (baton de ciocolată) de mai sus va avea un ecran pe o parte şi cel de al doilea ecran pe partea opusă. Ambele vor avea diagonale de 4,3 inci, în schimb, (Electronic Paper Display) monocrom, pe display-ul principal va fi un LCD clasic cu o rezoluţie HD 720p. Panoul de pe spate va fi similar ca şi comportament cu ecranele întâlnite în majoritatea eReader-elor şi va avea o rezoluţie de 360 x 640 pixeli. Partea de procesare va fi asigurată de un Snapdragon S4 dual core tactat la 1,7GHz şi 2GB de memorie RAM. Memoria internă va fi de 32GB, camera principală de 13 de megapixeli şi bateria de 1800 mAh. Nu va lipsi, desigur, conectivitatea LTE 4G.

Deşi arată destul de bine în poze, aş fi curios cum se simte în mână şi cât de util este acel al doilea ecran într-o utilizare obişnuită. Mai jos, puteţi vedea un clip hands-on realizat de cei de la Engadget care s-ar putea să vă răspundă la cele mai multe întrebări pe marginea acestui terminal.