15 mai 2014 | 17:58

Xiaomi Mi TV 2 este un TV 4K ce costă doar 640 dolari

ACTUALITATE
Xiaomi Mi TV 2 este un TV 4K ce costă doar 640 dolari

Când auzim de televizoare cu ecran mare, mai ales cele cu rezoluție 4K ne gândim automat la prețuri innacesibile. Până la urmă, acesta este prețul pe care îl plătim pentru tehnologia nouă și performantă, nu?

Xiaomi Mi TV 2

Ei bine Xiaomi este de altă părere, iar Xiaomi Mi TV 2 este produsul ce reprezintă excepția de la regulă, și probabil un deschizător de drumuri în acest sens.

Xiaomi Mi TV 2 are o diagonală de 49 de inci, și o rezoluție nativă 4K. Ah, și un preț de doar 640 de dolari.

Da, ați citit bine, 640 de dolari, aproape la fel de scump ca cel mai performant smartphone, lucru ce înseamnă că dacă vă permiteți un Samsung Galaxy S5 sau un HTC One M8, cu siguranță vă veți dori și un astfel de televizor pentru sufragerie. Bine, și încă unul pentru dormitor dacă tot este atât de ieftin. Nu se știe sigur, însă Xiaomi Mi TV 2 este momentan disponibil doar pentru piața din China și există o mică probabilitate ca acesta să fie introdus în primă fază și în Europa. Statele Unite au deja competitori pentru acest produs, producătorul Vizio fiind unul dintre cei care oferă panouri 4K la un preț modic.

TV-ul are o margine de doar 6,2 mm și este propulsat de un procesor quad-core de 1.45 GHz creat de MediaTek și folosește pentru interfața de SmartTV, chiar sistemul de operare Android. Restul specificațiilor sunt 2 GB memorie RAM și 8 GB stocare onboard, desigur extensibilă prin intermediul unui microSD. Așadar, nu numai că este un model foarte ieftin, ci unul și foarte elegant și folosește sistemul de operare pe care îl dorim cu toții pe aceste dispozitive.