Xiaomi lansează un update pentru acoperirea unor găuri grave de securitate

Xiaomi lansează un update pentru acoperirea unor găuri grave de securitate

După un scandal iscat la începutul acestei săptămâni, cei de la Xiaomi au venit cu un update în speranţa de a-şi linişti clienţii.

Xiaomi-MIUI update

Cei de la se află într-un proces de expansiune globală. După ce au făcut angajări importante, precum Hugo Barra de la Google, chinezii au dat-o însă de gard la începutul acestei săptămâni.

Totul a început când experţii în securitate de la F-Secure au descoperit dovezi clare cum că un telefon nou, , trimite informaţii private unor servere din China. Deşi este un pic absurd ca un smartphone să trimită către un server numele operatorului pe care funcţionează, numărul de telefon asociat, IMEI-ul, numere de telefon din agendă şi conţinutul unor mesaje, există ceva mai grav decât atăt. Întregul conţinut digital nu era expediat în format criptat. Ca urmare, oricine era, de exemplu, în aceeaşi reţea WiFi cu voi putea intercepta respectivele informaţii.

Partea bună este că gaura de securitate a fost acoperită printr-un update la MIUI, interfaţa pe care Xiaomi o pune peste Android. Partea şi mai bună este că în spatele întregului eveniment se află o justificare aproape logică detaliată printr-un comunicat oficial de către vicepreşedintele companiei, Hugo Barra.

Respectivul transfer de informaţii avea loc pentru activarea şi funcţionarea platformei de mesagerie instant integrată în MIUI. Similar cu iMessage de la Apple, Xiaomi verifica dacă destinatarul unui mesaj foloseşte un smartphone cu MIUI şi trimitea respectivul mesaj prin internet, nu prin intermediul operatorului de telefonie.

În contextul în care până în acest moment respectiva funcţie era activată implicit, de acum înainte, va fi dezactivată. Orice utilizator care doreşte să profite de serviciul de mesagerie de la Xiaomi, va trebui să intre în meniul de configurare al telefonului pentru a-şi exprima acordul pentru respectivul transfer de informaţii. Acelaşi update anunţat astăzi se ocupă şi cu criptarea volumului de date comunicat între telefonul vostru şi serverele din China.

Preventiv, acelaşi Barra, a atras atenţia asupra faptului că orice informaţie primită de Xiaomi în acest mod este stocată temporar, până când mesajul trimis ajunge la destinatar.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: