Xiaomi ia amendă că a cam exagerat cu vânzările de telefoane

Xiaomi ia amendă că a cam exagerat cu vânzările de telefoane

Producătorul chinez de smartphone-uri, a fost amendat zilele trecute pentru că a umflat artifical cifrele de vânzări pe noul său telefon.

xiaomi-logo1

În urmă cu aproximativ o lună, cei de la Xiaomi şi-au lansat vârf de gamă cu numele de . În acel context, au organizat o vânzare online trâsnet. La scurt timp după eveniment, printr-un comunicat de presă s-au lăudat că au reuşit să comercializeze 10.000 de telefoane în doar o secundă.

Deşi respectivul număr nu era imposibil de atins, realitatea a fost un pic diferită. În urma unei investigaţii organizate de FTC-ul din Taiwan, s-a demonstrat că producător chinez a minţit în comunicatul de presă de după vânzare cu scopul de a creşte artificial interesul pentru telefon. Pentru că un astfel de gest nu putea să treacă neobservat, Xiaomi a avut parte de o amendă de 20.000 de dolari. În acelaşi timp, a primit obligaţia de a lansa un nou comunicat oficial prin care să-şi recunoască greşeala.

Comunicatul de presă, dacă îl putem numi aşa, constă în imaginea de mai jos postată pe pagina de profil de Weibo a companiei. Dând dovadă de simţul umorului, pe lângă faptul că au postat o imagine cu un copil drăguţ care îşi pune mâna la ochi, bănuiesc în semn de ruşine, Xiaomi a detaliat un pic şi valoarea minciuni pentru care a fost amendată. În realitate, a fost vorba de 9339 de smartphone-uri, în loc de la 10.000 în prima vânzare trăsnet, 9492 în loc de 10.000 în a doua vânzare trăsnet şi 7389 în loc de 8000 în a treia vânzare.

Cu alte cuvinte, problema nu doar că nu a fost foarte mare, dar amenda a fost încă o ocazie pentru un pic de marketing creativ.

Xiaomi-TW-Sorry

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: