Xiaomi Mi4, detalii și poze noi. Va fi primul model lansat sub comanda unui fost șef de la Google

Xiaomi Mi4, detalii și poze noi. Va fi primul model lansat sub comanda unui fost șef de la Google

Compania Xiaomi a reușit să îl aducă în echipa sa pe un fost șef de la Google. Acum, va lansa primul flagship de când acesta a ajuns acolo. Iată ce se pregătește în Asia sub numele „Xiaomi Mi4“.

Xiaomi MI3-3269

În toamna anului trecut, Hugo Barra pleca de la Google, din funcția de șef de produs pe Android, și a ajuns la Xiaomi drept șef pe dezvoltare globală. Mâine, 22 iulie, ar trebui să vedem noul produs, Xiaomi Mi4, dezvoltat și sub comanda lui Barra, dar până atunci e timp de câteva imagini neoficiale, după cum scrie GSMArena.

Xiaomi Mi4 va avea, în primul rând, un ecran de 5 inci la rezoluție full HD, o cameră principală de 13 megapixeli cu bliț LED și o cameră frontală de 5 megapixeli. Performanța vine dintr-un procesor Qualcomm Snapdragon 801 cu patru nuclee la o frecvență de 2,5GHz, 3GB de memorie RAM, iar pentru stocare vor fi 16GB.

Autonomia telefonului va veni dintr-o baterie de 3.000 mAh, iar peste Android, sistemul de operare folosind de chinezi, va rula MIUI v6, interfața pe care o folosesc chinezii. De asemenea, telefonul va dispune de suport 4G/LTE. Spre deosebire de Xiaomi Mi3 – al cărui review e pe Playtech -, noul model este construit dintr-un plastic care imită metalul. Rămâne mâine să aflăm mai multe informații despre Mi4.

Xiaomi Mi3 – entuziasmant de imperfect [REVIEW]

În septembrie 2013, Hugo Barra pleca de la Google și se alătura echipei Xiaomi. Într-un interviu acordat AllThingsD, această companie era numită „Apple a Chinei“ și s-a remarcat înainte de modelele Mi3 și Mi4 prin vânzări record, cu mii sau zeci de mii de dispozitive vândute în câteva minute. Barra este responsabil de dezvoltarea globală a companiei, de aducerea acesteia în ochii europenilor și americanilor.

Xiaomi Mi3, unul dintre cele mai interesante telefoane ale chinezilor și cel ajuns în România

Xiaomi MI3-3284

Barra spune că a întreținut o relație bună cu unul dintre șefii Xiaomi, vizitând compania din când în când în Beijing și aducând cu el în Statele Unite ale Americii unele dintre telefoanele pe care le produceau. Matias Duarte, șeful de design pentru Android, i-a spus că Xiaomi a reușit să facă cea mai bună treabă cu extinderea platformei. „Părerea lui Matias însemna mult și a fost un semnal că ei fac bine ceea ce fac, a fost un vot de încredere însemnat“, a spus Barra.

Apropierea sa de actuala funcție s-a făcut prin 2012, când i-au spus pentru prima dată că ar trebui să lucreze cu ei. Astfel a ajuns în 2013 să se alăture Xiaomi, deși au existat zvonuri că plecarea a venit și pe fondul unor certuri în Google. El a negat.