Windows Phone 8.1 soseşte în câteva săptămâni cu funcţii noi

Windows Phone 8.1 soseşte în câteva săptămâni cu funcţii noi

Deşi există de ceva timp într-o versiune ,,developer preview”, va fi lansat în variantă finală în câteva săptămâni.

Microsoft -windows phone 8.1

Utilizatorii de Windows Phone au aşteptat cu entuziasm să pună mâna pe noua versiune a sistemului de operare pentru mobile marca Microsoft. Anunţat deja de câteva luni în cadrul conferinţei , noul WP8.1 promite câteva schimbări importante care s-ar putea să atragă şi mai mulţi utilizatori de smartphone în curtea gigantului din Redmond.

În principiu, termenul de lansare pentru noul sistem de operare era aproximat pentru vara acestui an, fără o dată concretă. Primele detalii exacte legate de distribuirea update-ului de la Windows Phone 8 la 8.1 au fost făcute publice pentru prima oară printr-un tweet de acum câteva zile. Acesta a fost publicat de contul oficial Microsoft India şi defineşte primele două săptămâni ale lunii iulie ca fiind perioada mult aşteptată.

Deşi respectivul cont de Twitter nu ne-a lămurit dacă făcea referire la o lansare globală sau la una exclusiv pentru India, scenariul din urmă este mai puţin probabil. Având în vedere că cei de la Microsoft au un control mai bun asupra sistemului de update al dispozitivelor cu WP, este foarte probabil că procesul să aibă loc într-o perioadă relativ scurtă pentru toate smartphone-urile aflate în folosinţă.

Windows Phone 8.1 vine cu multe funcţii noi, din păcate, asistentul virtual Cortana, ca şi în cazul Siri, va fi în prima etapă disponibil doar pentru utilizatorii din SUA. Rămâne să vedem dacă în varianta finală a noului Windows Phone vor fi introduse şi directoarele cu aplicaţii. Există destul de multe zvonuri pe marginea acestei posibilităţi.nokia-app-folders

Citește și: