Windows 9 va fi optimizat pentru ecrane 4K şi 8K

Windows 9 va fi optimizat pentru ecrane 4K şi 8K

Noi capturi de ecran publicate online zilele trecute confirmă suportul pentru rezoluţii 4K şi 8K în viitorul .

Windows 9 4k 8k

La ora actuală mulţi dintre noi folosim display-uri HD sau Full HD. Indiferent că le avem integrate în notebook-uri sau ne conectăm sistemul desktop la astfel de panouri, acesta par să fie noul standard. În acelaşi timp însă, din ce în ce mai multe monitoare 4K tind să devină accesibile. Ca urmare, în câţiva ani, este foarte probabil să facem, din ce în ce mai mulţi, tranziţia către panouri UltraHD.

Gândindu-se probabil la viitor şi având încredere că vom folosi pentru mulţi ani de acum înainte viitorul Windows 9, se pare că-şi optimizează sistemul de operare pentru cele mai noi panouri HiDPI. Informaţia vine de la PCPortal.org.ru, aceeaşi echipă care în urmă cu câteva zile a mai postat o colecţie stufoasă de capturi de ecran din viitoarea versiune de Windows. De această dată, redactorii respectivei publicaţii online au găsit dovezi cum că Windows 9 va suporta nativ nu doar panouri 4K, ci şi 8K.

Deşi o configuraţie de display-uri 8K nu cred să fie în proiectul nimănui, această măsură din partea companiei lui Satya Nadella este gândită probabil pentru ca noul sistem de operare să fie perfect funcţional şi peste zece ani, indiferent de noutăţile ce vor apărea la nivel hardware.

Pe 30 septembrie Microsoft va organiza o conferinţă în cadrul căreia se va discuta viitorul Windows. Invitaţiile au fost deja trimise către membrii presei şi este foarte probabil ca la scurt timp după eveniment o variantă Technical Preview să fie făcută publică. Nu mai rămâne decât să aşteptăm pentru a vedea câte dintre zvonurile din ultimele săptămâni se vor confirma atunci.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: