Windows 9 vine în septembrie. Microsoft anunță data oficială

Windows 9 vine în septembrie. Microsoft anunță data oficială

Windows 9 va fi prezentat pe 30 septembrie. Microsoft anunță o conferință de presă pentru această dată, iar Windows 9 e cel mai așteptat produs.

Windows 9 lansare Alpha aprilie 2014

Windows 9 tocmai a primit confirmarea de care avea nevoie de la Microsoft. La sfârșitul lunii vedem o nouă versiune de Windows, chiar dacă va fi doar un preview. Evenimentul oficial, după cum informează The Verge, se va derula pe 30 septembrie, iar Windows 9 va fi oferit sub forma unui Technical Preview. Data lansării versiunii finale de Windows 9 foarte probabil va fi fixată pentru prima jumătate a anului 2015.

Până acum, despre Windows 9 am tot avut parte de zvonuri. Printre cele cunoscute se numără optimizarea interfeţelor din Windows pentru a fi mai utile. Mulți utilizatori s-au plâns de diferențele mari între cea clasică și cea Modern și de problema adaptării la cea nouă. Windows 9 va fi o versiune de optimizare a experienței de utilizare și de atragere a utilizatorilor de XP sau Windows 7.

De asemenea, este așteptată implementarea unui nou meniu Start, care va păstra elemente de Modern UI, dar va fi mai util. Va exista și un centru pentru notificări, ca în Windows Phone, suport nativ pentru desktop-uri virtual și vor dispărea câteva elemente din Windows 8, cum ar fi meniul Charms. Mai sunt zvonuri și despre o integrare a Cortana în Windows 9, un asistent digital destul de util pe Windows Phone. Pe 30 septembrie aflăm mai multe.

windows 9

Windows 8 a reprezentat cel mai mare pas înainte făcut de Microsoft și nu a fost bine primit de utilizatorii obișnuiți cu XP, Vista și mai ales Windows 7. Windows 8 este gândit pentru o interfață touch, dar obiceiul utilizatorilor nu s-a schimbat la fel de repede, nici PC-urile. Cele două versiuni de Windows 8 au aproximativ 13% din piață, Windows 7 fiind lider la 51%. Problema Microsoft este Windows XP al cărui suport a fost oprit și încă este pe aproape 23% din PC-uri.

Etichete: