Windows 8, tot oaia neagră a Microsoft – utilizatorii Windows XP preferă Windows 7

Windows 8, tot oaia neagră a Microsoft – utilizatorii Windows XP preferă Windows 7

După cum arată un studiu despre utilizatorii Windows XP, în continuare Windows 8 îşi menţine statutul de oaie neagră a celor de la Microsoft.

utilizatorii Windows XP preferă Windows 7 in loc de windows 8

Mai este aproximativ o săptămână până când cei de la Microsoft vor înceta . Din păcate, unul dintre cele mai populare sisteme de operare ale gigantului din Redmond din toate timpurile, XP, continuă să ruleze, din diverse motive, pe sistemele multora dintre noi. Nici măcar şi super ofertele practicate de compania americană pentru a promova migrarea la Windows 8 sau Windows 8.1 nu prea au avut succes.

Un studiu recent Net Applications, care urmăreşte propagarea diverselor sisteme de operare în piaţă, ne oferă o imagine de ansamblu vizavi de numărul celor care refuză să facă un upgrade la o platformă mai nouă de zece ani. Luna trecută, utilizatorii Windows XP  aveau o cotă de aproximativ 29,53%, care acum a scăzut la doar 27,69%. Dacă nu cumva şi-au luat MacBook-uri sau Chromebook-uri, cei aproximativ 2% au migrat la alt sistem de operare al aceleeaşi companii. Cei mai mulţi, însă, nu au trecut cu siguranţă la Windows 8, deoarece, cota de piaţă a acestuia a crescut cu doar 0,62% în aceeaşi perioadă, până la pragul de 11,3%.

La această oră, Windows 7 este sistemul de operare cel mai popular la nivel global. Rulează pe un număr de aproximativ 50% dintre toate sistemele din lume şi doar în ultima lună cota de piaţă a acestuia a crescut cu peste 1,4 procente, de la 47,31% la 48,77%. Partea bună? Microsoft va înceta suportul pentru Windows 7 abia prin 2020.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: