04 mart. 2014 | 11:45

Microsoft obligă utilizatorii Windows XP la upgrade prin pop-up-uri

ACTUALITATE
Microsoft obligă utilizatorii Windows XP la upgrade prin pop-up-uri

Pe ultima sută de metri, încearcă prin pop-up-uri să oblige utilizatorii Windows XP să facă upgrade la sistemul de operare.

windows 8 upgrade pop-up Bliss-Windows-XP

Mai e un pic peste o lună până când gigantul din Redmond va înceta , moment din care nu vom mai vedea actualizări de securitate şi alte update-uri lansate pentru vechiul SO. Data fatidică este 8 aprilie. Cu aproximativ o lună până atunci, Microsoft face tot posibilul să oblige utilizatorii la upgrade.

Deşi în final este alegerea utilizatorilor dacă preferă să-şi folosească în continuare computerele cu un sistem de operare care nu mai beneficiează de suport, compania fondată de Bill Gates începe să devină din ce în ce mai agresivă cu îndemnuri de adopţie a unui alt SO.

Cea mai nouă practică aplicată cu acest scop implică afişarea de ferestre nedorite, notificări de tip pop-up, care direcţionează utilizatorii către o pagină web a Microsoft. Pop up-ul în cauză va fi afişat pe toate PC-urile ce rulează Windows XP Home sau Windows XP Professional şi care îşi descarcă în mod regulat actualizări ale sistemului de operare.  Website-ul către care vor fi direcţionaţi utilizatorii este acesta, creat pentru a evidenţia beneficiile unui nou sistem de operare şi pentru a scoate la iveală riscurile la care vor fi supuşi cei care nu vor să facă tranziţia.

Notificarea poate fi dezactivată din câteva click-uri, dacă vă simțiți deranjaţi. Dacă optaţi să o lăsaţi activă, la data de 8 a fiecărei luni va fi afişată din nou.

Pentru a facilita trecerea de la Windows XP la Windows 7 sau un sistem de operare mai nou, Microsoft a creat o unealtă software intitulată PCmover Express, care vă va crea un pachet cu toate fişierele şi setările pe care le aveţi pe computer pentru a fi restaurate cu uşurinţă ulterior.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele