Infografic Microsoft: De ce e bine să renunţaţi la Windows XP

Infografic Microsoft: De ce e bine să renunţaţi la Windows XP

Cu doar câteva săptămâni până la sfârştiul suportului oficial pentru , Microsoft a creat un infografic să vă îndemne la upgrade.

Microsoft EOL Windows XP upgrade advisor

Un nou infografic publicat de zilele trecute face o treabă foarte bună în a sintetiza, prin câteva linii de text şi elemente grafice, de ce este mai important ca oricând să faceţi saltul de la Windows XP la Windows 7 sau 8.

Numărul utilizatorilor Windows XP nu a scăzut brusc la anunţul veştii că Microsoft va întrerupe suportul pentru bătrânul sistem de operare. Aceasta este realitatea. Pentru că începe să devină destul de nesigur să-l mai aveţi instalat pe sistem, mai jos aveţi câteva argumente pentru upgrade.

Windows XP este bătrân, are deja 12 ani şi şi-a trăit ciclul de viaţă.

Ca platformă, indiferent de update-uri de securitate şi antiviruşi instalaţi, un sistem cu Windows XP este mai predispus la infecţii decât unul cu Windows Vista, Windows 7 sau Windows 8.

Un calcul simplu scoate la iveală faptul că, cel puţin pentru companii, este mai scumpă întreţinerea unei platforme îmbătrănite, decât costurile unui upgrade la alt sistem de operare.

Îmi pare rău că nu se insistă şi pe faptul că motivul principal al celor care nu fac upgrade este familiaritatea interfeţei din Windows XP şi că respectivul SO este suficient pentru navigat pe internet şi citit emailuri. Dacă Windows 8 nu ar fi fost atât de radical diferit față de vechile iteraţii ale platformei, eu cred că predispoziţia la upgrade ar fi fost mai mare.

Print

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: