Infografic Microsoft: De ce e bine să renunţaţi la Windows XP

, 14 Mar, 10:30

Cu doar câteva săptămâni până la sfârştiul suportului oficial pentru , Microsoft a creat un infografic să vă îndemne la upgrade.

Microsoft EOL Windows XP upgrade advisor

Un nou infografic publicat de zilele trecute face o treabă foarte bună în a sintetiza, prin câteva linii de text şi elemente grafice, de ce este mai important ca oricând să faceţi saltul de la Windows XP la Windows 7 sau 8.

Numărul utilizatorilor Windows XP nu a scăzut brusc la anunţul veştii că Microsoft va întrerupe suportul pentru bătrânul sistem de operare. Aceasta este realitatea. Pentru că începe să devină destul de nesigur să-l mai aveţi instalat pe sistem, mai jos aveţi câteva argumente pentru upgrade.

Windows XP este bătrân, are deja 12 ani şi şi-a trăit ciclul de viaţă.

Ca platformă, indiferent de update-uri de securitate şi antiviruşi instalaţi, un sistem cu Windows XP este mai predispus la infecţii decât unul cu Windows Vista, Windows 7 sau Windows 8.

Un calcul simplu scoate la iveală faptul că, cel puţin pentru companii, este mai scumpă întreţinerea unei platforme îmbătrănite, decât costurile unui upgrade la alt sistem de operare.

Îmi pare rău că nu se insistă şi pe faptul că motivul principal al celor care nu fac upgrade este familiaritatea interfeţei din Windows XP şi că respectivul SO este suficient pentru navigat pe internet şi citit emailuri. Dacă Windows 8 nu ar fi fost atât de radical diferit față de vechile iteraţii ale platformei, eu cred că predispoziţia la upgrade ar fi fost mai mare.

Print

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

lasati ca tot pe xp stau majoritatea rumanilor, ala il stiu si basta. Nu are legatura decat cu harburile lor si cu serviciul, Iar despre scoli nu scrieti nimic, ca s-au scos licentele 7, 8, office 2010 si 2013 si au ramas xp, vista si office 2007 pentru ca statul roman nu e in stare sa plateasca.

Or sa stea majoritatea romanilor pe XP pana n-or sa mai poata sa foloseasca nici o aplicatie si n-o sa le mai mearga nimic pe net. Cam atunci or sa se hotarasca sa mai investeasca si ei intr-un PC mai performant. O buna parte dintre ei nu fac asta nu pentru ca n-au bani, ci pentru ca sunt ignoranti si cred ca e de ajuns sa fi dat banii odata si gata pentru un PC.

Nu pot trece la un OS mai nou pentru ca au windows explorer(adica interfata cu utilizatorul)imposibila. Nu pot accepta intr-un folder sa nu pot muta fisierele intre ele dupa dorinta mea. Nu e normal ca fisierele nou introduse intr-un folder sa fie imprastiate in tot folderul ,ci asezate ,normal ,ultimele jos. Mai simplu de inteles ,asezarea fisierelor in orice folder la XP se face exact asa ca pe desktop. La ultimele OS nu mai e posibil,noile OS nu mai sant in stare sa memoreze ordinea fisierelor in fiecare folder.Si atunci le aseaza dupa alfabet. Daca stie cineva vreo solutie de modificare in acest sens,astept cu interes. Multumesc anticipat.

Ordonarea fisierele „nou introduse” (create, copiate sau descarcate din anumite locuri (site-uri, atasamente la e-mail) ) in Windows 7 cel putin se poate face dupa mai multe criterii (la fel ca in XP) : data (crearii sau modificarii) , nume, tip etc.
Daca vrei ca in Windows 7 fisierele sa „arate la fel” ca in Windows XP ar trebui sa verifici mai intai care este criteriul dupa care sint afisate fisierele si eventual folderele in foderul in care fisierele apar „imprastiate”. Cred ca nu sint afisate dupa data (crescator) de obicei . Daca afisarea se face dupa criteriul datei (crescator)atunci fisierele descarcate vor aparea la final . Si mai e ceva . E important si tipul de afisare al continutului folderelor : icoane, lista, detalii etc precum si setarile pentru desktop (auto arange icons etc).Sugestia mea e sa cauti tutoriale video despre utilizarea Windows 7 ( youtube, videotutorial.ro etc(

Pentru Costin,
Iti multumesc pentru raspuns.Problema mea este f.veche,modificarea a aparut incepand cu Vista.
Eu folosesc exclusiv vizualizarea fisierelor in folder ,in modul miniaturi(poze mici ale fisierului).Ideea este ca nu se mai pot muta -prin tragere, nici un fisier in interiorul unui folder.Adica fisierele sant fixe ,aranjate automat dupa un criteriu ,la alegere. Lipseste insa cea mai utila alegere din XP,si anume dupa dorinta utilizatorului. Adica sa poti muta-rapid,prin tragere orice fisier in orice loc din folder.Sau,altfel zis blocarea aranjarii automate. Desigur multi nu au observat acest ”amanunt”,dar la stilul meu de lucru este f.important. Si chiar imi place ca la deschiderea unui folder totul sa fie aranjat in ordinea care-mi convine. Si ma enerveaza rau cand nu pot misca nici un fisier.

Utilizatorul de xp sa incerce un linux!!!

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail