Winamp nu a murit, s-a vândut

Winamp nu a murit, s-a vândut
12:00 05.01.2014

După ce am anunţat în urmă cu câteva săptămâni că popularul se va desfiinţa în decembrie 2013, 2014 se pare că vine cu veşti mai bune.

winamp shutdown vanzare radionomy

Foarte mulţi internauţi şi-au exprimat regretul vizavi de -ului la sfârşitul anului trecut. Se pare însă că există cineva cu suficient de mulţi bani pentru a mai amâna pentru o perioadă destul de lungă respectivul deznodământ.

Cei de al Techcrunch au aflat din surse sigure că popularul player de conţinut multimedia trece prin ultimele etape ale achiziţiei de către Radionomy. Acesta din urmă este un agregator de posturi radio online cu sediul central în Belgia. AOL mai deţine şi serviciul online Shoutcast, cu o colecţie de peste 50.000 de posturi de radio, iar din câte se pare şi acesta va fi vândut belgienilor. Având în vedere că Radionomy are un catalog de doar 6000 de posturi la ora actuală, achiziţia va fi una foarte inspirată pentru portofoliul companiei.

Dacă ar fi să ne pronunţăm vizavi de noul destin al Winamp, nu este exclus ca pe viitor accentul să se pună, într-un mod mult mai evident, pe managementul de radio-uri online, mai degrabă decât conţinut offline. În orice caz, important este că va mai exista şi, dacă lucrurile merg cum trebuie, până când citiţi acest material înţelegerea dintre cele două părţi a fost deja finalizată. Nu au fost făcute publice nici un fel de detalii financiare, acestea sunt însă mai puţin relevante pentru fanii programului şi pentru cei care s-ar putea chiar să celebreze că versiunea fatidică de Winamp 5.666 nu va fi ultima.

Etichete: