22 nov. 2013 | 17:10

Mai există o speranță pentru Winamp, vine din partea Microsoft

ACTUALITATE
Mai există o speranță pentru Winamp, vine din partea Microsoft

Probabil ați auzit deja, Winamp se va închide, aceasta este decizia finală a AOL, gigantul american care îl deține de mai bine de 10 ani.

winamp_logo

Lumea este revoltată, a ieșit în stradă, se luptă cu săbii și făclii și promite că îi va arde pe reprezentanții AOL pe rug, ca pe vrăjitoare… Ei, glumesc și eu, toată lumea își exprimă regretele… pe Facebook. În alte știri, Winamp ar trebui să se închidă pe 20 decembrie, așa, înainte de Crăciun ca să nu mai aibă moșul la ce asculta muzică în timp ce împarte cadourile.

AOL este, pare-se, în discuții cu Microsoft pentru a vinde Winamp și Shoutcast. AOL a refuzat să comenteze legat de acest lucru, iar Microsoft a fost mai tăcut ca niciodată când a fost întrebat de reprezentanții unor site-uri din afară, legat de acest subiect. Zvonurile sunt puțin ciudate. Astfel, AOL nu a avut niciodată un interes deosebit să dezvolte platformele de muzică sau de streaming pe care le-a achiziționat. Singurul motiv pentru achizițiile făcute a fost pentru a rula reclamă. Microsoft, pe de altă parte, a avut probleme majore cu Zune și a investit destul de mult efort de programare și financiar în Xbox Music, serviciu care rulează atât pe console, cât și pe Windows Phone, iOS sau Android.

Nu sunt sigur, așadar, cum este privit Winamp de către companie. Serviciul deține, împreună cu Shoutcast, accesul la peste 50.000 de stații radio, iar acesta poate fi unul din elementele pe care Microsoft le-ar putea introduce pe Xbox Music. Nu știm nici dacă Winamp va fi păstrat ca atare sau dacă tehnologia de streaming va fi implementată pe soluția Microsoft. Vom vedea probabil în maxim o lună care este finalul acestei conversații, pe care Microsoft și AOL ”nu o poartă” în acest moment.