Microsoft promite Windows 10 pentru toate telefoanele Lumia

Microsoft promite Windows 10 pentru toate telefoanele Lumia

Contrar atitudinii pe care au avut-o cei de la Microsoft când au lansat , se pare că Windows 10 va fi compatibil cu toate telefoanele.

Nokia Lumia 735, review Playtech, foto Razvan Baltaretu-0215

Nu au trecut decât câţiva ani de la unul dintre cele mai mari scandaluri din . La momentul respectiv, popularitatea platformei Windows Phone a întâmpinat o mare problemă. Este vorba de tranziţia de la Windows Phone 7 la Windows Phone 8, când oficialii gigantului din Redmond au afirmat că nu vor oferi actualizare pentru vechile telefoane. În contextul în care cei mai mulţi dintre noi s-au enervat teribil, mai ales că era o problemă software, au devenit subit utilizatori de iOS sau Android. Cine ştie? Cota de piaţă a Windows Phone ar fi putut arăta complet diferit acum dacă Microsoft nu o dădea în bară.

Din fericire, americanii au învăţat din propriile greşeli şi istoria nu se va mai repeta odată cu lansarea Windows 10 cel puțin pentru telefoanele Lumia. Pe contul oficiali de Twitter Lumia a fost publicată informația. Astfel ni s-a confirmat oficial că orice posesor al unui dispozitiv care a rulat vreodată Windows Phone 8 sau Windows Phone 8.1 este eligibil să treacă fără probleme la Windows 10.


Aceasta este o veste foarte bună pentru cei care ţin morţiş să nu-şi schimbe smartphone-urile din dotare în fiecare an sau la distanţă de doi ani. În ceea ce priveşte data de lansare a noului SO, vă puteţi aştepta ca acesta să ajungă la primii utilizatori la mijlocul lui 2015. Până atunci însă, trebuie să aveţi puţintică răbdare.