Update-ul pentru 3DMark vine cu opțiunea de benchmark Ultra HD

Update-ul pentru 3DMark vine cu opțiunea de benchmark Ultra HD

Gaming-ul la rezoluții Ultra HD reprezintă viitorul și este un lucru din ce în ce mai accesibil comunității de entuziaști.

3DMark-Ultra-HD

Cea mai recentă generație de GPU-uri oferă posibilitatea construirii unui sistem capabil de gaming la rezoluții 4K în configurații multi-GPU. Acestea, împreună cu faptul că monitoarele 4K devin și ele mai accesibile pentru entuziaști reprezintă un pas înainte pentru o piață care este în continuă creștere. Până acum nu au existat soluții dedicate de benchmark pentru aceste rezoluții, iar 3DMark este primul program care permite testarea jocurilor în această rezoluție. Un produs al lui Futuremark, testul Fire Strike Ultra randează conținutul la 3840×2160 pixeli înainte de a scala imaginea pentru monitorul PC-ului. Acest lucru înseamnă că nu trebuie să dețineți un monitor 4K pentru a testa dacă configurația hardware este capabilă de a susține această rezoluție.

Testul necesită un GPU cu cel puțin 3GB memorie dedicată și oricare din variantele Advanced sau Professional Edition ale software-ului 3DMark. Mulți au fost interesați de testarea sistemului iar cel mai mare scor aparține momentan lui Zurv din Statele Unite ce are un sistem dotat cu un procesor Intel Core i7-5960X și 4 plăci GTX 980 în SLI, obținând 12016 puncte. Cel mai bun scor pe un sistem cu GPU-uri AMD este de 11274 puncte și utilizatorul deține un procesor Intel Core i7-3970X și 4 plăci grafice R9 290X.

3DMark-Ultra-HD-1

Citește și: