Va fi Nvidia Tegra 4 un SoC cu 72 de nuclee grafice si suport pentru UltraHD?

Va fi Nvidia Tegra 4 un SoC cu 72 de nuclee grafice si suport pentru UltraHD?

Va fi oare urmatoarea iteratie a cipului pentru dispozitive mobile, Nvidia Tegra 4 un SoC cu 72 de nuclee grafice cu posibilitatea de a reda formate UltraHD?

Nvidia Tegra 4 Wayne
Nvidia Tegra 4 Wayne

Slide-urile ce au ajuns pe internet acum cateva zile par sa confirme exact aceasta configuratie. Acestea au ajuns online pe un forum din China, datorita utilizatorului cu nume de cod Xenomorph. Daca ne uitam la specificatii nou SoC (System on a Chip) pare sa fie un Quad-Core realizat in litografia de 28 mm, si cu aceeasi arhitectura 4+1 ca si Tegra 3. Specilatiile sunt ca acest cip va fi bazat pe tehnologia ARM Cortex A15. Dupa cum am spus mai devreme acest procesor va fi cuplat cu 72 de nuclee grafice GeForce ce suporta o rezolutie de 2560×1600 la 120 Hz. Nivelul de procesare necesar este aproape de 6 ori mai ridicat ca si versiunea precedenta a cipului, frecventa de 120 Hz sugerand posibilitatea gamingului 3D pe un display extern, direct de pe un dispozitiv mobil.

Nvidia tegra 4
Nvidia tegra 4

Slide-ul mai ofera informatii legate de compatibilitatea cu USB 3.0, memorii DDR3. Cel mai noi iPad de la Apple are o putere de procesare de aproximativ 4 ori mai mare decat tegra 3, asadar aparitia noului SoC la CES 2013 in mod sigur ii va pune pe ganduri pe tehnicienii de la Apple. Noul cip va purta de asemenea numele de cod Wayne.