Ungaria intenționează să impună taxa pe GB transferați

Ungaria intenționează să impună taxa pe GB transferați

Din seria ideilor crețe pentru a mai mulge niște bani de la utilizatori mai vine una care face înconjorul lumii în doar câteva ore.

Ungaria-Internet

Guvernul Ungariei, sau mai bine spus anumiți reprezentanți ai acestuia, încearcă să impună o taxă pentru fiecare GB de date transferat. Există o zicală la americani și este destul de potrivită și pentru această situație : ”Nimic nu este sigur, înafară de moarte și de taxe”. Destul de corect, și se aplică în multe situații având în vedere că există taxe de import/export, taxe pe venit, taxe pe profit, și acum taxa pe internet. Bine, încă nu a fost aprobată această reglementare și sper că nu se va face.

Așadar, revenind la taxa pe internet, aceasta este propusă să intre în vigoare dacă este aprobată la începutul anului 2015 și practic se va taxa fiecare GB de date transferat cu 150 de forinți, aproximativ 50 de eurocenți. Așa cum vă așteptați cetățenii ungariei nu au fost prea încântați de această propunere. Peste 100.000 de persoane au aderat unui grup de facebook în care protestează împotriva acestei taxe, fiindu-le teamă că aceste costuri care se vor aplica providerului de internet vor fi reflectate desigur în factura consumatorilor. Pe bună dreptate.

Având în vedere că traficul de date online al Ungariei în 2013 a fost de aproximativ 1.15 miliarde de GB iar cel mobil de 18 milioane de GB, pentru anul 2013 aceste date s-ar putea traduce într-un venit de 175 miliarde de forinți, sau 75 de milioane de dolari pentru bugetul guvernului.

Într-o notă mai personală sunt curios dacă traficul intern este diferențiat de cel extern și dacă pentru acesta din urmă se vor percepe taxe de import export. Sau dacă eu de exemplu hostez un fișier de 1 GB pe wetransfer și îl downloadează 10 persoane, fiecare dintre noi plătim câte 50 de eurocenți însă mai există și taxe pe profit? Oare pe lângă internet se va propune și taxarea oxigenului consumat la metru cub? Copacii ar trebui să facă o avere din chestia asta având în vedere că ei ne oferă oxigenul…

Sper din suflet ca acest lucru să nu le dea idei și celor de la noi…

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: