Un nou malware de Android îţi foloseşte telefonul pentru Bitcoin

Un nou malware de Android îţi foloseşte telefonul pentru Bitcoin

Este incredibil nivelul de creativitate de care dau dovadă creatorii de , iar noul ,,generator” de Bitcoin pentru Android este dovada.

bitcoin android malware

este o monedă virtuală cu o valoare destul de mare care, în teorie, poate fi generată pe orice calculator. Realitatea este că, aveţi nevoie de nişte monştri de servere cu plăci video dedicate pentru a face o sumă de bani decentă din minat de Bitcoin. Mai există însă o alternativă! Răspunsul este malware.

De ceva timp, există mulţi troieni de PC care îmbogăţesc un chinez la capătul celălalt al lumi folosindu-vă resursele computerului vostru la minat. Deoarece se pare că această metodă funcţionează foarte bine, mai ales când angrenează mii de PC-uri, a fost portată recent şi pe Android. Partea cea mai gravă este că noul malware a poposit fără probleme sub mai multe forme în Google Play.

Cu numele de BadLepricon, la această oră, malware-ul nu a fost descoperit decât într-o aplicaţie aparent nevinovată care vă serveşte fotografii de fundal. ,,Fără să vă alerteze ca serviciu, BadLepricon intră într-o buclă infinită, în care, la fiecare 5 secunde, verifică nivelul bateriei, conectivitatea şi dacă telefonul are sau nu ecranul pornit.” Modul de funcţionare al virusului a fost detaliat recent de experţii de securitate de la Lookout Security.

În cazul nefericit în care telefonul vostru e infectat, riscaţi ca, în relativ scurt timp, acesta să se încălzească foarte tare sau chiar să se defecteze. Datorită unui algoritm intitulat WakeLock, chiar şi atunci când telefonul vostru are ecranul închis, puterea de procesare a sa poate fi exploatată pentru minat. Ca urmare, deşi nu fac deseori recomandarea aceasta, în cazul în care vă simţiţi telefonul mai cald ca de obicei, apelaţi la un antivirus al unei companii cunoscute.

Citește și: