Un nou headset ajustează dificultatea în jocuri, în funcţie de… nervii tăi

Un nou headset ajustează dificultatea în jocuri, în funcţie de… nervii tăi

Pentru că momentele de stres în jocuri nu sunt deloc rare, un nou headset inteligent încearcă să vă facă într-un mod creativ.

immersion headset sensor psihologie

Creat de designerul Sam Matson, gadgetul de pe capul individului de mai sus îşi propune să adapteze dificultatea unui joc în funcţie de simţite de jucător într-un anumit moment. Cu numele de Immersion, acest headset nu micşorează însă dificultatea, aşa cum aţi crede, ci o creşte în mod treptat.

La prima vedere, ideea nu este una foarte inspirată. Principiul din spate este vizează însă controlarea nivelului de furie şi împiedicarea unei creșteri bruște. Pentru că la această oră aparatul nu este compatibil cu vreun joc, Matson a creat de la zero un shooter destul de primitiv folosind motorul grafic Unity care funcţionează pe principiul descris mai sus şi care comunică prin Bluetooth cu Immersion. Ca urmare, în funcţie de pulsul jucătorului şi alţi parametrii surprinşi de senzorii din cască, jocul tinde probabil să devină imposibil.

Inspiraţia pentru acest headset a venit de la fratele creatorului care juca Call Of Duty din ce în ce mai prost cu cât se enerva mai tare. La ora actuală, Immersion nu este comercial disponibil, există însă mari şanse ca tehnologia din spate să fie în scurt timp cumpărată de un gigant din domeniul perifericelor şi să o vedem integrată în sisteme mai complexe de virtualizare gen Oculus Rift.

Citește și: