Vrei sa stii daca esti stresat? There’s an App for that!

Vrei sa stii daca esti stresat? There’s an App for that!

android mind

In cazul in care partenerul de viata nu va aminteste suficient de des ca parca sunteti mai nervos decat inainte, o companie japoneza face progrese semnificative pentru a va citi fluxul neural cu exact acelasi scop.

Numele aplicatiei este KDDI si este disponibila momentan doar pentru terminalele cu Android. Aflata momentan in stadiu beta, si asistata de o harta senzoriala amplasata pe cap care comunica prin bluetooth cu terminalul, aplicatia este intr-un stadiu avansat de dezvoltare. Scopul final? Sa va spuna daca sunteti sau nu stresat si la ce nivel. Partea de determinare are la baza o serie jocuri, care incearca sa te faca sa te concentrezi sau, mai degraba, sa aprecieze cu precizie nivelul tau de concentrare dupa anumite seturi de activitati.

Desi tehnologia nu este noua, si pe iOS au existat cateva tentative cu performante asemanatoare, solutia japonezilor este cea mai apropiata de un rezultat veridic fara un efort major din partea utilizatorilor. O alta particularitate este usurinta de instalare, insa tinand cont ca vorbim de o metoda de citire a fluxurilor neuronale, acest aspect s-ar putea sa fie mai jos pe lista prioritatilor decat siguranta utilizatorului.

Citește și: