Un gadget urmărește cum mestecăm ca să știe cât de ușor putem slăbi

Un gadget urmărește cum mestecăm ca să știe cât de ușor putem slăbi

Poate părea un dispozitiv absurd, dar acest gadget pentru urmărirea masticaţiei este doar încă o dovadă a faptului că dieta voastră poate fi urmărită inteligent.

ua-chewing-sensor senzor manre mestecat

Din punctul meu de vedere, în secolului 21, cea mai mare fixaţie a celor mai mulţi dintre noi ţine de . Consumul de alimente sănătoase, la anumite ore, în anumite cantităţi, a devenit o obsesie acută atât a persoanelor de sex feminin, cât şi de sex masculin.

În teorie, oricine poate ţine evidenţa alimentaţiei zilnice sau a alimentelor pe care le consumă. În practică însă, un gadget ar facilita enorm această activitate. AIM sau Automatic Ingestion Monitor este un astfel de dispozitiv menit să vă urmărească efortul implicat în consumarea meselor zilnice. Este realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Alabama şi, printr-un senzor ce stă lipit de falcă, o cameră decentă şi un sistem de comunicaţii Bluetooth, ştie exact ce mâncaţi, cât mâncaţi şi în ce mod, doar ca în secunda următoare să transmită acele informaţii unui smartphone. Deşi mi s-ar părea inutil să staţi toată ziua cu el prins de ureche, merită să aveţi în vede că este atât de bine pus la punct încât nu confundă mestecatul cu vorbitul.

În acest stadiu de dezvoltare, vorbim doar de un prototip imprimat 3D. Pe termen lung însă, este aproape sigur că vom vedea un produs de serie cu o arie mare de utilizatori. Doctorii vor putea de exemplu să monitorizeze mai bine ale unor pacienţi prin intermediul său. Rămâne să mai vedem acum prima dietă bazată un gadget agăţat de ureche.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: