Un director Google critică soluțiile de securitate pentru Android: Cea oferită de noi e foarte bună

Un director Google critică soluțiile de securitate pentru Android: Cea oferită de noi e foarte bună

Adrian Ludwig, director de securitate pentru Android, a fost foarte radical într-o discuţie despre

Android malware antivirus securitate

Adrian Ludwig, din poziţia sa de director Google, a oferit zilele trecute un interviu celor de la Sydney Morning Herald. Având în vedere că sarcinile sale în cadrul gigantului din Mountain View vizează în mare parte securitatea platformei Android, acesta a fost foarte deschis pe marginea acestui subiect.

Înainte de a detalia însă opinia sa, merită să aveţi în vedere că la această oră peste pentru mobile vizează platforma Android. Mai mult, sunt producători și utilizatori care se expun și mai mult, folosind magazine neoficiale cu aplicații și accesează link-uri periculoase. Din acest motiv există şi un amalgam de soluţii antivirus pentru smartphone-urile şi tabletele cu Android.

„Cred că 99% din utilizatori nu au vreun beneficiu dintr-un antivirus. Cu siguranţă, nu există nici un motiv ca ei să instaleze ceva [pe lângă securitatea oferită de noi]. Dacă aş lucra într-un domeniu în care aş avea nevoie de acel tip de protecţie ar avea rost să apelez la ea. Cred însă că utilizatorului de Android trebuie să instaleze un antivirus? Sigur nu“, a spus Ludwig. Dacă ar fi să citim printre rânduri, Adrian Ludwig portretizează întreaga piaţă de soluţii anti-malware pentru Android ca fiind dedicată unui număr infim de utilizatori, în timp ce ceilalţi sunt doar păcăliţi să investească bani în nişte funcţii de care nu au nevoie.

Ca utilizatori de Android, aceste afirmaţii din partea unui oficial Google v-au mai relaxat sau percepeţi în continuare problema malware-ului pe Android ca fiind cât se poate de reală?