Ultimele informații despre iPhone 6 prezintă o dotare deja disponibilă pe Android

, 19 Aug, 11:10

Mai sunt câteva săptămâni până la prezentarea oficială a iPhone 6, dar noile informații indică o dotare utilă pe care producătorii de telefoane cu Android au integrat-o deja.

iPhone 5S Blitz Camera

iPhone 6 va fi lansat abia după prezentare de pe 9 septembrie, dar până atunci 9to5mac informează că schema pentru hardware, care a tot circulat pe Internet, nu este un indiciu pentru memoria RAM de 1GB, dar poate fi pentru existența unui cip NFC. Schema de mai jos indică 1GB memorie DDR, dar conform lui Todd DeRego, expert memorii SoC, este doar un indiciu al regiunii de memorie flash în care sunt stocate programele la boot.

Ar fi o decizie ciudată din partea Apple de a pune doar 1GB de memorie RAM, dar în același timp ar fi încă un mod prin care se poate lăuda cu buna optimizare a ecosistemului său. Cel mai probabil va fi vorba de 2GB, iar acel cip NFC ar putea fi folosit împreună cu Passport sau o altă aplicație specifică.

Află și: iPhone 6, noi informații despre specificațiile tehnice

Cipurile NFC nu au prins cu adevărat niciodată, dar se pot remarca drept soluții foarte bune pentru plățile electronice. Google a tot încercat să promoveze soluția prin Wallet, iar în România poți folosi un telefon compatibil cu punctele de plată cu SEQR. Apple s-a ținut departe de dotările pe care celelalte telefoane le au până în momentul în care a trebuit să le implementeze (ex.: MMS, meniu de notificări, mai multe permisiuni pentru Bluetooth etc.).

9to5mac mai spune despre schema tehnică de mai jos că numărul PN65V este valabil pentru un cip NFC produs de NXP Corp. Acest producător se ocupă și de coprocesorul M7 din iPhone 5s și, foarte probabil, va avea unul și în A8.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail