Tu cât de multe știi despre internet? Chestionarul care îți va testa cunoștințele

Tu cât de multe știi despre internet? Chestionarul care îți va testa cunoștințele

Se consideră că trăim în era digitală, dar în ciuda acestui fapt, sunt încă mulți oameni care nu cunosc elemente de bază ale internetului sau personalități asociate cu acesta.

Bell Labs Record Internet

Internetul ne-a pus la dispoziție foarte multe posibilități și ne-a făcut viața mult mai ușoară tuturor. Majoritatea oamenilor din ziua de astăzi știu să folosească uneltele cele mai importante ale web-ului, dar puțini dintre ei le înțeleg. Pentru a demonstra acest fapt și pentru a face în același timp cunoscute câteva din elementele importante din domeniul online, s-a realizat un chestionar care conține 12 întrebări. Rezultatele care au fost înregistrate în cadrul lui sunt cel puțin interesante.

Astfel, 67,4% din oamenii care au trecut prin chestionarul respectiv au reușit să răspundă corect la cel mult 6 întrebări. După cum era probabil de așteptat, cei care au dat 6 răspunsuri corecte sunt cei mai mulți, reprezentând 19% din numărul total al participanților. Sub 10% au avut dreptate în cazul a 9 sau mai multe.

test internet rezultate

Trecând peste cifre, acest studiu arată foarte clar cum oamenii, mai ales în Statele Unite conform celor de la abcnews, se informează din ce în ce mai puțin în legătură cu serviciile pe care le utilizează. Mulți îl recunosc pe Bill Gates într-o poză, dar prea puțini știu ce este neutralitatea internetului, deși se opun vehement în spațiul online împotriva încălcării acesteia. Dar probabil cea mai gravă dovadă de indiferență la acest capitol a ieșit la suprafață odată cu întrebarea legată de politicile de confidențialitate. Deși acestea de cele mai multe ori explică modurile în care companiile se vor folosi de datele dumneavoastră și în care acestea vor fi vândute, mulți consideră că acestea garantează siguranța informațiilor.

Pentru a vă compara cunoștințele în materie de internet ale celor 1.066 de oameni care au luat parte la studiu între 12 și 18 septembrie puteți accesa acest link.