Trolling-ul online se poate pedepsi cu până la 2 ani în închisoare

Trolling-ul online se poate pedepsi cu până la 2 ani în închisoare

Nu, nu e vorba de trolling-ul online de la noi din țară ci de Marea Britanie. Cine știe însă, poate o asemenea legislație ar fi benefică și pentru noi.

Trolling-Online

Fenomenul de trolling online nu reprezintă o noutate pentru nimeni. El s-a născut odată cu internetul și deși are rădăcini ceva mai adânci, probabil în copilăria multor persoane, nu se va opri aici, cel puțin dacă nu există o lege în acest sens. Abuzurule de orice fel trebuie pedepsite într-un fel sau altul, și Marea Britanie face primul pas în această direcție, prin adoptarea unei legi. Există câteva cazuri importante de trolling online, unul dintre ele fiind cel al abuzurilor repetate adresate fiicei lui Robin Williams după moartea tatălui său. Se pare că orice eveniment cu o latură mai tragică atrage după sine o ură de nedescris din partea postacilor care refulează din spatele tastaturii.

Libertatea de exprimare este un element ce trebuie luat în calcul, însă dreptul de a spune aproape orice pe rețelele sociale nu înseamnă că persoanele care fac aceste lucruri nu sunt obligați să răspundă pentru acțiunile lor. Astfel, abuzul online de acest fel va fi pedepsit în curând cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.

Să faci mișto de cineva că are un iPhone sau să glumești pe Facebook cu prietenii tăi, ori să încerci să raționezi cu oamenii care îți lasă comentarii ofensatoare pe YouTube sunt încă destul de sigure.

Etichete: