TouchTools reinventeaza interacţiunea cu un touchscreen

TouchTools reinventeaza interacţiunea cu un touchscreen
Alexandru Puiu
13:39 06.05.2014

TouchTools este o interfaţă care îşi propune să reinventeze comenzile avansate pe care le interpretează.

touchtools interfata touch

Deşi avem câteva sute, dacă nu mii de ani de folosit diverse tipuri de instrumente care ne fac mai eficienţi când vine vorba de productivitate, se lucrează intens la o alternativă care centralizează acele cunoştinţe într-una singură.

Această nouă soluţie combină într-un mod incredibil obiecte pe care le ştim de foarte mult timp cu . Practic, ecranul tactil simte prezenţa oricărui obiect şi se comportă cât se poate de natural. Mai mult decât atât, prin diverse gesturi care aduc aminte de aparate, ecranul sensibil la atingere ştie să răspundă precum o hârtie. Pe acest sistem, vă prefaceţi cu degetele în aer că faceţi o poză la ecran şi automat se salvează o captură – screenshot. Dacă vreţi să ştergeţi ceva, o mişcare pe touchscreen de parcă aţi ţine un burete în mână pe care îl mişcaţi pe o tablă, are consecinţele scontate. Exemplele sunt nenumărate.

Conceptul descris mai sus se află momentan în stadiu de proiect şi poartă numele TouchTools. Este realizat de Chris Harrison în cadrul Universităţii Carnegie Mellon din SUA. Pe termen lung, speră să revoluţioneze modul în care interacţionăm cu un panou apelând la o colecţie imensă de gesturi şi mişcări clasice dobândite în urmă cu foarte mulţi ani. Nu rămâne decât să monitorizăm modul TouchTools va evolua până în forma de produs final.

touchtools

Comentarii
loading...