11 mart. 2014 | 15:02

Totul „la bucată”: După telefon și ceas, apare brățara modulară – Next Band

ACTUALITATE
 Totul

Auzim din ce în ce mai mult despre gadget-uri modulare, de la celebrul smartphone Ara, până la mai nou anunțatul smartwatch modular. Trendul se extinde acum și la brățări – Next Band.

Next Band

Poate mulți dintre voi vă întrebați ce rost au aceste gadget-uri modulare. Totuși, după principiul „cine cunoaște istoria poate prevedea viitorul”, haideți să privim puțin în trecut și să învățam câte ceva. Primele PC-uri apărute aveau configurații deja stabilite și impuse, ca apoi o revoluție a tehnologizării personale să schimbe cu totul conceptul și industria prin posibilitatea creării propriei configurații hardware. Nu știu cine se mai mulțumește în ziua de azi cu un PC în configurație standard. Totul suporta upgrade pana și laptopului îi mai aducem îmbunătățiri. Evident, nu știu dacă vom putea vorbi de aceeași traiectorie fericită în evoluția gadget-urilor purtabile, mai ales că producătorii de componente modulare smart nu prea se arată la orizont. Cu toate acestea, primul pas clar a fost făcut…

Next Band este un exemplu în sensul celor spuse mai sus. Este o brățara inteligentă creată cu scopul de a „asista” utilizatorul în activitățile zilnice și de a transmite diverse date prin Bluetooth LE către device-ul din dotare. Ce o diferențiază de restul brățărilor smart cunoscute deja pe piață este designul, dar și găselnița de modularitate. Next Band vine cu cinci elemente ce au anumite proprietăți de la sharing, socializare până la mărirea capacității hardware, pentru a putea rula cu ușurință anumite jocuri. Brățara vine și cu o aplicație care  îi poartă numele, Next, valabilă pentru iOS și Android.

Brățara are un design destul de tineresc, colorat și extravagant și poate avertiza purtătorul când un alt utilizator al aceleiași brățări este prin preajmă. Ce mai știe Next Band să facă? Să poarte conversații cu alți utilizatori, atribuindu-le fiecăruia câte o culoare, să identifice temperamentul purtătorului, colorându-se în funcție de acesta.

Next Band specificatii

Brățara se găsește deja pentru precomandă, la 49 de dolari, iar la momentul lansării comerciale efective, din trimestrul al patrulea 2014, se va vinde cu 99 de dolari.