14 dec. 2014 | 11:17

Toshiba Canvio Aerocast Wireless HDD, un nou hard disk extern devenit gadget polivalent

ACTUALITATE
Toshiba Canvio Aerocast Wireless HDD, un nou hard disk extern devenit gadget polivalent

Pentru că nu toţi ne-am obişnuit cu ideea de a salva datele în cloud, Aerocast Wireless HDD poate fi clasificat ca fiind o soluţie locală de backup wireless.

toshiba-canviocast aerocast wireless

Hard disk-urile externe nu vor muri prea curând. Indiferent dacă le folosim ca o soluţie de backup sau pentru a stoca filme, muzică şi poze, acestea ne sunt indispensabile. Această realitate nu se traduce însă prin faptul că nu pot fi actualizate când vine vorba de volumul de funcţii pe care le integrează.

În acest caz particular, la bază, Canvio Aerocast Wireless HDD este un hard disk extern cu o capacitate de 1TB. În realitate, reprezintă şi o soluţie fiabilă de streaming wireless pe TV. Îşi creează propria reţea WiFi, funcţionează aproximativ cinci ore fără a fi conectat la o priză şi, dacă aveţi deja un Google Cromecast în casă, vă poate transmite pe televizor filme, muzică şi poze. Singurul lucru de care aţi mai avea nevoie ar fi aplicaţia proprietară Toshiba Google Cast Ready. Cu un amalgam de alte câteva dispozitive, puteţi face ceva similar, dar cei de la Toshiba au eficientizat întregul sistem de streaming wireless, de la sursa de conţinut până la panoul pe care proiectaţi respectivul conţinut fără fire.

Cum ziceam însă mai sus, partea cu streaming-ul este un bonus ataşat funcţiei de hard disk extern. În cele mai multe cazuri, folosind reţeaua sa wireless, puteţi face copii de siguranţă la tot ce aveţi pe telefon, tabletă, PC sau Mac. Backup-ul este realizat într-un mod complet securizat şi nu implică sub nici o formă că informaţiile voastre private ajung online.

La 220 de dolari, Toshiba Canvio Aerocast Wireless HDD nu este unul dintre cele mai ieftine hard disk-uri externe de o asemenea capacitate. În schimb, e soluţia ideală pentru cei care căutau o soluţie de backup offline şi au deja un Chromecast pentru transmite conţinut wireless pe TV.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele