Toshiba Canvio Aerocast Wireless HDD, un nou hard disk extern devenit gadget polivalent

, 14 Dec, 11:17

Pentru că nu toţi ne-am obişnuit cu ideea de a salva datele în cloud, Aerocast Wireless HDD poate fi clasificat ca fiind o soluţie locală de backup wireless.

toshiba-canviocast aerocast wireless

Hard disk-urile externe nu vor muri prea curând. Indiferent dacă le folosim ca o soluţie de backup sau pentru a stoca filme, muzică şi poze, acestea ne sunt indispensabile. Această realitate nu se traduce însă prin faptul că nu pot fi actualizate când vine vorba de volumul de funcţii pe care le integrează.

În acest caz particular, la bază, Canvio Aerocast Wireless HDD este un hard disk extern cu o capacitate de 1TB. În realitate, reprezintă şi o soluţie fiabilă de streaming wireless pe TV. Îşi creează propria reţea WiFi, funcţionează aproximativ cinci ore fără a fi conectat la o priză şi, dacă aveţi deja un Google Cromecast în casă, vă poate transmite pe televizor filme, muzică şi poze. Singurul lucru de care aţi mai avea nevoie ar fi aplicaţia proprietară Toshiba Google Cast Ready. Cu un amalgam de alte câteva dispozitive, puteţi face ceva similar, dar cei de la Toshiba au eficientizat întregul sistem de streaming wireless, de la sursa de conţinut până la panoul pe care proiectaţi respectivul conţinut fără fire.

Cum ziceam însă mai sus, partea cu streaming-ul este un bonus ataşat funcţiei de hard disk extern. În cele mai multe cazuri, folosind reţeaua sa wireless, puteţi face copii de siguranţă la tot ce aveţi pe telefon, tabletă, PC sau Mac. Backup-ul este realizat într-un mod complet securizat şi nu implică sub nici o formă că informaţiile voastre private ajung online.

La 220 de dolari, Toshiba Canvio Aerocast Wireless HDD nu este unul dintre cele mai ieftine hard disk-uri externe de o asemenea capacitate. În schimb, e soluţia ideală pentru cei care căutau o soluţie de backup offline şi au deja un Chromecast pentru transmite conţinut wireless pe TV.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

Nu numai ca nu m-am obisnuit dar nici nu ma voi obisnui vreodata sa imi salvez datele in cloud. Legsal firmele furnizoare de cloud nu acopera pierderea sau divulgarea datelor. In plus trebuie sa ai conexiune permanenta la internet si daca esti suficient de mobil, ai acces la retea dar nu si la protectia ei, nu vei sti niciodata daca deja nu este compromisa si nu trimiti direct hackerilor datele de logare…Deci repet, toti furnizorii de servicii on-line se spala pe maini de responsabilitate asupra datelor voastre. Cloud sa faceti doar pe ce cumparati online (muzica filme ce le puteti recupera in caz de disparitie) si daca aveti asa de multi bani sa aveti internet nelimitat macar 4G tot timpul …99% dintre voi de fapt nu au nevoie de cloud ce este doar mai comod. Pus in balanta cu riscurile, nu se merita…

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail