Toshiba ne rezolvă problema stocării în reţea prin noile Canvio Home

Toshiba ne rezolvă problema stocării în reţea prin noile Canvio Home

În cazul în care nu aveţi încredere în Cloud sau pur şi simplu aveţi nevoie de mai mult spaţiu, seria Canvio Home de la vă vine în ajutor.

toshiba Canvio-Home_3TB 2tb

Cu toate că există foarte multe posibilităţi pentru a ne stoca informaţiile în Cloud, Home este soluţia pentru cei care, fie nu au încredere în soluţii gen iCloud sau Sky Drive, fie au nevoie de mai mult spaţiu.

Sub forma unui NAS sau network attached storage, cei de la Toshiba au anunţat zilele trecute câteva aparate noi, perfecte pentru stocarea de conţinut în reţeaua locală. Faţă de generaţiile anterioare, această clasă de produse este promovată şi ca personal cloud storage deoarece conţinutul stocat este accesibil în egală măsură din LAN sau oriunde de pe internet.

Noile Toshiba Canvio vin cu capacităţi de 2TB – 200 dolari sau 3 TB – 260 dolari. Cum e şi normal pot fi folosite atât pentru stocare de documente, filme sau muzică, cât şi pentru backup automat. În ceea ce priveşte crearea copiilor de siguranţă pentru volumuri mai mici sau mai mari de date, Toshiba se laudă cu faptul că utilitarul inclus în pachet este unul dintre cele mai intuitive pentru această activitate. Nu în ultimul rând, vine cu aplicaţii de iOS şi Android pentru accesarea conţinutului, iar implicit, are activ un server DLNA cu ajutorul căruia puteţi vedea filmele de pe el folosind un TV compatibil.

Într-o perioadă în care ultrabook-urile, smartphone-urile şi tabletele nu au un spaţiu de stocare implicit foarte generos, astfel de soluţii centralizate de stocare ar trebui să vă surâdă mai mult ca niciodată.