Tor Instant Messaging – Un serviciu securizat de mesagerie, în lucru

, 03 Mar, 12:40

În încercarea de a construi ceva mai mult pe fundaţia browserului Tor, aceeaşi echipă de dezvoltatori lucrează la o platformă de mesagerie instant – Tor Instant Messaging.

Tor browser logo im client mesagerie instant

Tor a devenit sinonim cu anonimitatea online datorită unui foarte bine pus la punct care vă permite să vă ascundeţi identitatea atunci când navigaţi pe diverse site-uri.

Dacă tot a lucrat enorm la perfecţionarea sistemului din spatele acelui browser, aceeaşi echipă îşi doreşte să construiască o aplicaţie sigură pentru conversaţii online. Deşi această platformă nu va fi nici pe departe prima soluţie de , s-ar putea să includă toate ingredientele pentru a deveni un succes, mai ales în contextul actual. În definitiv, securitatea unor servicii precum Skype sau Yahoo Messenger a fost straşnic pusă la încercare şi nu a durat mult până când utilizatorii au ajuns să-şi simtă intimitatea violată.

Proiectul a fost prezentat pentru prima oară în cadrul Tor 2014 Winter Developers Meeting, din localitatea Reykjavik din Islanda. Acesta va purta numele Tor Instant Messaging Bundle şi va fi construit în jurul clientului de InstantBird. Primul nivel de encriptare al conţinutului transmis va fi integrat în aplicaţia client, urmând ca în etapa următoare să fie legat de actualul Tor Launcher.

Primele versiuni experimentale ale proiectului vor fi făcute publice la sfârştiul acestei luni.

Pentru a fi siguri că rezultatul este cel promis, cei de la Tor vor apela la un audit independent pentru testarea securităţii platformei. Nu avem încă un termen fix pentru lansarea produsului final Tor Instant Messaging, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva luni.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
Citeşte şi...

Comentarii

TOR este un proiect finantat de guvernul SUA! Despre ce dracu securitate vorbesti tu aici?!

Nici un program, de orice fel, care limiteaza accesul statului la informatie (oricare stat), sa nu mai vorbim de cele care blocheaza complet accesul statului la informatie, nu iese pe piata, open-source sau nu, fara ca statul sa poata avea acces la informatie. Daca totusi iese, dispare repede de pe lista inconvenientelor statului. Crezi ca e teorie conspirationala? Think again. Nimic nu este 100% sigur. Mai ales cand vorbim de EU sau SUA. Daca TOR este finantat de SUA, inseamna ca TOR este o capcana pentru oricine care chiar doreste sa ascunda ceva. Unde altundeva ii poti prinde pe cei cei pe care ii vanezi decat acolo unde se simt in siguranta?

Comments are closed.

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail