Top telefoane 2014: anul în care din China au venit marile surprize

Top telefoane 2014: anul în care din China au venit marile surprize

Într-un top telefoane 2014 găsim modelele obișnuite de la Samsung, HTC sau Apple, dar ne surprind chinezii cu câteva modele chiar foarte bune. Cu siguranță 2014 a fost anul în care companiile din China au găsit rețeta potrivită între dotări, preț și funcționalitate.

top telefoane 2014
iPhone 6, LG G3 și OnePlus One s-au remarcat în acest an.

Acest top telefoane 2014 va fi organizat în funcție de sisteme de operare. Avem astfel Android, iOS și Windows Phone. Acestea sunt și cele mai răspândite telefoane din România, chiar dacă nu toate cele bune cu Android sunt și în magazine.

Din top telefoane 2014 am scos BlackBerry. Compania s-a retras spre zona corporate, dar merită amintit modelul Passport. Acesta are un ecran pătrat, e de dimensiunea unui pașaport și cu siguranță canadienii au reușit să se remarce puțin mai mult printr-un design îndrăzneț și, aparent, câștigător.

Top telefoane 2014 – Android

Acest top telefoane 2014 va începe cu HTC One (M8), de departe cel mai bun smartphone cu Android chiar dacă acea cameră foto putea fi mai bună și la fel autonomia. Designul este foarte bun, ecranul are 5 inci și e full HD, dispune de 2GB de memorie RAM, are procesor cu patru nuclee de la Qualcomm și cameră foto dublă de 4 megapixeli optimizată pentru situații cu lumină redusă. Funcționează cu nanoSIM, are o baterie de 2.600 mAh și peste Android HTC are interfața Sense UI. HTC One (M8) e disponibil la sub 2.500 de lei în acest magazin.

Review HTC One M8

În top telefoane 2014 intră și Samsung Galaxy S5. Ecranul de 5,1 inci e full HD, carcasa e tot din plastic ca la modelele precedente, folosește 2GB de memorie RAM și procesor cu patru nuclee de la Qualcomm. Camera foto e mai bună, are 16 megapixeli, focalizare prin detecție de fază și filmează 4K. Telefonul integrează un scanner de amprente, un senzor pentru măsurarea ritmului cardiac și are o baterie de 2.800 mAh. Samsung Galaxy S5 este disponibil la un preț de puțin peste 2.000 de lei în acest magazin, și în această ofertă.

Samsung Galaxy S5 cu 4G+ de la Orange (2)

Top telefoane 2014 e completat foarte bine de LG G3, acel telefon cu raportul perfect: dotări, performanță și preț. Are ecran de 5,5 inci QuadHD, folosește 2 sau 3GB de memorie RAM în funcție de versiune (16, respectiv 32GB), are același procesor ca primele două, camera are 13 megapixeli, focalizare laser și filmează 4K, iar butoanele au fost păstrate pe spatele aparatului. LG G3 a fost primul smartphone cu ecran 2K, are o baterie de 3.000 mAh și este în prezent la cel mai bun preț dintre acestea trei. LG G3 este la sub 2.000 de lei în oferta acestui magazin, dar este și în acest magazin.

LG G3 cu Android 5.0 Lollipop la Playtech (8)

Nu putea lipsi Samsung Galaxy Note 4 din acest top telefoane 2014. Este cel mai bun smartphone de la sud-coreenii, are un ecran de 5,7 inci QuadHD, folosește 3GB de memorie RAM, are aceeași cameră de pe S5, dar cu stabilizare optică a imaginii și folosește un procesor Snapdragon 805 mai nou decât cel disponibil în modelele de mai sus. Mai există și versiunea cu procesor Exynos, care ar avea autonomie mai bună. Dispune de stylusul S Pen și are o baterie de 3.220 mAh. Samsung Galaxy Note 4 este la 3.300 de lei în oferta acestui magazin și aici.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (2)

Sony Xperia Z2 e un telefon demn de acest top și poate te întrebi de ce n-am ales Xperia Z3. Ei bine, dotările sunt la fel cu excepția portului nanoSIM și a greutății mai reduse pe Z3. Camera este de 20 megapixeli și filmează 4K, ecranul de 5,2 inci e full HD, memoria RAM e de 3GB și procesorul este un Qualcomm cu patru nuclee ca pe primele trei modele din top. Prețul lui Z2 este însă mai mic, iar bateria e puțin mai mare. Sony Xperia Z2 este la aproape 2.000 de lei în această ofertă.

Telefonul de ales de la Sony este însă Xperia Z3 Compact, mai ales dacă dorești un model mai mic. Are o baterie de 2.600 mAh, un ecran de 4,7 inci HD, aceeași cameră de 20 megapixeli și același procesor, dar memoria RAM este de 2GB și carcasa este din plastic. Sony Xperia Z3 Compact este disponibil la același preț ca Sony Xperia Z2 în această ofertă.

Sony Xperia Z3 si compact - review Playtech-0043

Top telefoane 2014 – bonus pentru Android

Cele de mai sus sunt în mai toate magazinele românești, dar nu atât a avut de oferit piața Android. Spre exemplu, OnePlus One merită locul în top telefoane 2014, iar acum e disponibil și în România mai repede sau mai lent. Are ecran de 5,5 inci full HD, 3GB de memorie RAM și procesor Qualcomm, înregistrează video 4K cu o cameră de 13 megapixeli, are baterie de 3.100 mAh și are un preț foarte bun: 350 de dolari în China. În România e disponibil la aproape 1.700 de lei și aici e o listă cu magazinele.

oneplus one
FOTO TechnoBuffalo

Urmează Xiaomi Mi4, un telefon foarte bun, dar cam limitat prin Europa. Are ecran de 5 inci ful HD, 3GB de memorie RAM, procesor Qualcomm cu patru nuclee, 13 megapixeli pentru camera foto care înregistrează 4K și are o baterie de 3.080 mAh. Rulează Android, dar trebuie să știi că peste acesta este interfața MiUI de la Xiaomi. Xiaomi Mi4 costă 2.000 de lei și e disponibil în această ofertă.

„Granzii“ în acest top telefoane 2014 sunt și Moto X și Nexus 6, ambele create de Motorola, dar unul este vândut direct de compania, cel de-al doilea e vândut de Google și rulează Android pur. Cele două nu sunt identice însă, deși la nivel de design sunt foarte multe asemănări. Moto X are ecran de 5,2 inci full HD și 2GB de memorie RAM cu procesor Snapdragon 801 și cameră de 13 megapixeli care filmează 4K. Bateria este de 2.300 mAh. Nexus 6 are ecran de aproape 6 inci QuadHD, 3GB de memorie RAM și procesor Snapdragon 805, o baterie de 3.220 mAh și e rezistent la apă.

nexus 6 review

Mai este încă un smartphone cu Android care merită amintit. Este Huawei Honor 6 cu al său ecran de 5 inci full HD, cu 3GB de memorie RAM, cu procesor HiSilicon de la Huawei (are opt nuclee grupate în două procesoare), are o cameră de 13 megapixeli care filmează full HD și rulează Android KitKat cu interfața Emotion UI. Bateria este de 3.100 mAh, dar telefonul nu este încă în România.

Top telefoane 2014 – iOS

Dacă Apple n-ar fi lansat două telefoane, această categorie avea doar unul singur. Astfel, avem iPhone 6 cu ecran de 4,7 inci cu rezoluție 1.334×750 pixeli, are 1GB de memorie RAM, un procesor Apple A8 cu două nuclee, cameră de 8 megapixeli care filmează full HD și un scanner de amprentă Touch ID. Bateria este de 1.810 mAh. iPhone 6 e 3.650 de lei și e disponibil în acest magazin și în această ofertă.

iPhone 6 Plus are ca dotări suplimentare un ecran de 5,5 inci full HD, camera dispune de stabilizare optică și bateria este de 2.915 mAh. Ambele telefoane folosesc nanoSIM și rulează iOS 8. Găsești iPhone 6 Plus la un preț de aproape 4.200 de lei în această ofertă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Top telefoane 2014 – Windows Phone

Cel mai bun telefon cu Windows Phone a fost lansat sub numele Nokia înainte ca acesta să dispară în divizia Microsoft Lumia. E vorba de Lumia 930 cu ecran de 5 inci full HD, 2GB de memorie RAM, un procesor Snapdragon 800 și o cameră foto de 20 megapixeli care filmează full HD. Telefonul folosește un port nanoSIM, o baterie de 2.420 mAh și rulează Windows Phone 8.1. Nokia Lumia 930 e disponibil în această ofertă la puțin peste 2.000 de lei.

HTC One (M8) for Windows este fix un HTC One (M8) cu Android căruia i-a fost schimbat sistemul de operare. Altceva nu s-a schimbat, nici chiar distribuția camerelor de pe spate.

Totul despre Black Friday 2014: „Playtech“ adună toate informațiile despre Vinerea Neagră aiciAici ai istoria acestei zile a reducerilor, iar aici ai o explicație de ce se măresc prețurile înainte de Black Friday.