Tintag – un dispozitiv românesc ca să nu mai pierzi nimic vreodată

Tintag - un dispozitiv românesc ca să nu mai pierzi nimic vreodată

Românii vor să reinventeze dispozitivul purtabil prin care să nu mai pierdem niciodată cheile. TinTag e un proiect românesc lansat la Cluj, care este finanțat acum pe site-ul Indiegogo și cere 50.000 de dolari.

tintag

TinTag e primul tracker de obiecte care are baterie reîncărcabilă. Cele de pe piață de până acum trebuiau înlocuite total după un an sau doi, când bateria se termina. Practic, trackerul funcționează prin Bluetooth și se conectează la telefoanele noastre, indiferent că sunt Android sau iPhone.

Un singur dispozitiv Tintag se conectează la mai m ulte telefoane și dacă ne-am pierdut cheile, putem să vedem unde sunt cu ajutorul telefonului. De asemenea, dacă nu știm unde este telefonul, putem să folosim Tintag pentru inginerie inversă. Tintag folosește un LED și vibrația pentru a fi descoperit.

Clujenii vor să creeze și o comunitate de lucruri pierdute și găsite. Astfel, putem să ne introducem codul unic pe found.tint.ag și dacă este găsit de un membru al comunității, acesta ne poate alerta. Evident, totul este dependent de crearea unei comunități foarte mari. Dispozitivul este rezistent la apă și avem în telefon și un istoric al localizării.

Bateria reîncărcabilă are o autonomie de aproximativ patru luni, iar încărcarea se poate face wireless. Campania de pe Indiegogo poate fi accesată la acest link. 

Dacă donați acum 19 dolari, vă asigurați un dispozitiv Tintag și un încărcător. Puteți să cumpărați trei dispozitive pentru 56 de dolari.

Alexandru Chiş şi Andrei Vig, doi tineri intreprinzători tech din Cluj, cu o experienţă de 7 şi 10 ani în programare şi colaborări cu companii din străinătate. Cei doi parteneri au pornit proiectul cu resurse proprii şi câţiva membri experimentaţi în echipă, şi au în plan să lanseze primele prototipuri până la sfârşitul anului, potrivit adevarul.ro.

Creatorii Tintag vor fi la Adevărul Live în curând, unde vom afla toate detaliile proiectului lor.

 

Citește și: