Skully AR-1 – cea mai inteligentă cască de motocicletă [VIDEO]

Skully AR-1 - cea mai inteligentă cască de motocicletă [VIDEO]

O echipă de americani a lansat campania de finanțare pentru cea mai inteligentă cască de motocicletă din lume, care include un GPS, cameră retrovizoare și display în fața ochilor. 
skully ar1Skully AR-1 are nevoie de o finanțare de 250.000 de dolari pe Indiegogo, dar americanii au reușit să strângă într-o singură zi 844.000 de dolari, adică de trei ori mai mult decât scopul lor inițial. Reacția publicului a fost extraordinară la această cască a viitorului.

Skully AR-1 are un display în fața ochilor, pe vizorul tradițional, dar display-ul este transparent și amplasat confortabil, pentru a nu interfera cu ceea ce ar trebui să vedem în față, pe șosea. De asemenea, are navigație prin GPS și o cameră retrovizoare, pentru a vedea rapid ceea ce avem în urmă.

Display-ul de tip heads-up este fix în fața ochilor și este translucid. De asemenea, în colțul ecranului avem navigația GPS. În rest, casca are conectivitate Bluetooth, se conectează la internet prin sincronizarea cu telefoanele și putem să preluăm convorbiri telefonice cu ajutorul conexiunii hands-free. În plus, rezolvă o problemă a multor motocicliști – faptul că nu pot asculta muzică. Casca are boxe incluse și putem sincroniza muzica de pe telefon.

Citește mai multe despre alte proiecte de pe Indiegogo. 

Skully este certificată din punct de vedere al securității și funcționează ca orice cască normală. De asemenea, vizorul este rezistent la zgârieturi. Casca are o baterie cu autonomie de nouă ore, iar apoi se poate încărca printr-o mufă microUSB.

Cea mai ieftină variantă pentru a achiziționa casca este cea de 1.400 de dolari, dar este rezervată doar americanilor. Pentru restul lumii, casca ajunge la 1.600 de dolari. Pentru 2.000 de dolari, primiți o ediție semnată de CEO-ul companiei, Marcus Weller și numerotată. Dacă luați două deodată, vă ajunge la 2.700 de dolari. Este surprinzător că această campanie a reușit să strângă atât de mult într-o singură zi, dat fiind că licitația începe practic de la 1.400 de dolari, dar se vede treaba că motocicliștii doreau foarte mult o asemenea cască.

Vedeți video-ul de prezentare mai jos

Citește și: