Thecus Enterprise NAS suportă acum și HDD-uri de 6 TB

Thecus Enterprise NAS suportă acum și HDD-uri de 6 TB

NAS-urile Enterprise de la Thecus oferă acum și suport pentru HDD-urile de 6 TB. Stai puțin… există HDD-uri de 6 TB?

Thecus Enterprise NAS

Se pare că da, acestea vin de la Seagate și au fost anunțate recent, iar Thecus, chiar dacă acum câteva săptămâni spunea că în sistemele lor pot fi instalate doar unitățile de disc de 5 TB, acum pentru segmentul de Enterprise, oferă compatibilitate și pentru cele de 6 TB.

Așadar, dispozitivele NAS (Network Attached Storage) de la Thecus suportă nativ HDD-urile de 5 TB , iar cele pentru segmentul profesional au primit un update și pentru discurile de 6 TB. Referindu-ne la tabelul de specificații, din care reiese faptul că folosind discuri de 5 TB putem ajunge la o capacitate totală de stocare, în sistem cascadă cu mai multe dispozitive NAS, acum la acea valoare de 3.125 petabytes putem adăuga încă 640 TB dacă se instalează în locul acestora, HDD-uri de 6 TB.

Chiar dacă cei 640 TB în plus pot părea o valoare destul de mică pentru un data center ale cărui cerințe sunt mult mai ridicate, este de notat faptul că acest upgrade este posibil doar în urma unui update de software, și nu necesită costuri adiționale, înafară de cele pentru achiziția unor noi HDD-uri. Momentan această capacitate de stocare este disponibilă doar pentru dispozitivele enterprise, în curând, însă, update-ul software va puta fi instalat si pe dispozitivele home și small business.Seagate 6 TB

Citește și:
Etichete: